National

ANM, avertisment de ultimă oră. Cum va „mătura” furtuna Sabine orașele din România

Publicat: 11 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ANM avertisment de ultimă oră. Cum va mătura furtuna Sabine orașele din România

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, în ultimele zile, mai multe avertizări nowcasting de vreme severă, intensificările vântului și căderile de zăpadă întregind un decor hibernal la care foarte mulți români nu s-ar mai așteptat după o perioadă în care temperaturile au fost destul de ridicate pentru această perioadă a anului.

Ninsorile își fac din nou simțită prezența – anunță specialiștii ANM – iar până astăzi, la ora 20.00, vântul poate ajunge până la 90 de km/h. Va ninge viscolit în unele zone ale țării. În Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, rafalele vor depăşi 55…65 de km/h şi, izolat, 70…80 km/h. Furtuna Sabine, care a lovit partea vestică a Europei – în Germania, spre exemplu, a fost emis și un cod violet din această cauză – va survola și România, aducând intensificări ale vântului, ploaie și lapoviță.

În zona înaltă de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Nãsãud, Mureş, Suceava, Neamţ, Cluj şi Bihor vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m, potrivit informațiilor furnizate de antena3.ro. Intensificări ale vântului – cu rafale 45…55 km/h, vor apărea, de altfel, și în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie şi lapoviţă în celelate regiuni, iar izolat vor exista condiţii pentru formarea poleiului. În sud-vestul României, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

Adauga un comentariu