Actualitate

Anna Szeles, dezvaluiri intime din casnicia cu Florin Piersic: ‹‹A fost foarte ciudat››

Publicat: 31 mai 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Actrita Anna Szeles, cea de-a doua sotie a lui Florin Piersic, si fiul lor, Daniel Piersic, au depanat amintiri la TIFF Lounge si au povestit despre viata lor dupa plecarea din Romania, cand s-au mutat in Ungaria. Fosta mare frumusete Anna Szeles si Daniel au fost cat se poate de sinceri si de apropiati de publicul venit sa-i vada.

"Am simtit o tulburare si o nostalgie ca sunt aici, la TIFF, pentru ca mi-am adus aminte ca au trecut mai mult de 50 de ani de cand am intrat la Studiourile Buftea… Imi vine sa plang. Sunt emotionata. Tin minte ca am fost primita acolo cu atata caldura, cu atata dragoste. Toata lumea a vrut sa ma ajute, a avut grija de mine ca de un copil. Asa ca eu nu am simtit ca munca e grea, pentru ca am simtit dragostea si asta mi-a dat aripi", povesteste Anna Szeles.

"La filmul Varsta Dragostei, l-am cunoscut pe Florin Piersic. La probele pentru filmari, de fapt. El n-a jucat pana la urma. Nu a luat rolul, ci un alt actor. Dar atunci nu ne-am bagat in seama. Au trecut cativa ani pana ce am filmat impreuna de-adevaratelea. Apoi, dupa ce ne-am casatorit, casnicia noastra a fost foarte ciudata: eu, aici, fiind la Teatrul Maghiar din Cluj, iar el la Bucuresti. Noi n-am locuit impreuna ca sotii, ci ca amantii. Venea din cand in cand. De altfel, nici nu m-a chemat la Bucuresti. Glumesc! M-a chemat. Si el, si parintii lui. Dar eu n-am vrut sa las teatrul de aici. Si nu uit niciodata ca Radu Beligan mi-a spus: ‹‹Esti o fata desteapta. Pentru ca aici jucam roluri principale››. Iar in Bucuresti, trebuie sa fiu sincera, n-as fi avut aceleasi roluri ca aici, fiindca se simte accentul meu maghiar…", isi aminteste cu nostalgie frumoasa actrita.

"Dupa mutarea definitiva la Budapesta, viata mea a continuat cumva firesc acolo, pentru ca eram cunoscuta in Ungaria. Jucasem in mai multe filme – si intr-un serial foarte serios, in care rolul meu era de o asa mare intidere incat filmam zilnic."

Legat de prima vizita la Bucuresti dupa ce se mutasera in Ungaria, Anna Szeles si-a amintit un moment extrem de amuzant: "Daniel si cu mine coboram din avion. Iar Florin ne astepta, dar nu-i dadeau drumul sa vina spre noi. Si nici pe noi nu ne-au lasat sa intram in aeroport. Si atunci el a strigat spre noi: ‹‹Ai dat vreun interviu in Ungaria? S-a intamplat ceva? Ai spus ceva de regimul politic?›› La care eu i-am raspuns: ‹‹Nu, decat ca m-ai inselat!››"

De cealalta parte, si fiul lui Florin Piersic, Daniel, a facut cateva marturisiri din copilarie si adolescenta: "A contat faptul ca parintii mei au ramas intr-o relatie de prietenie foarte buna. Asa ca ma intorceaum des in Romania. Verile le petreceam la Cluj. La 10 ani, ma urca mama in tren la Budapesta, iar aici, la Cluj in gara, ma astepta Florin, tata. Cam asa au decurs lucrurile pana pe la 17-18 ani, veneam vara si stateam chiar si o luna. Deci am multe amintiri care ma leaga de Cluj. E ca si cum m-as intoarce acasa aici."

Adauga un comentariu