Eveniment-Social

Ansamblul Național de Dansuri din Georgia „Sukhishvili” vine la Iași! Ce surprize au pregătit artiștii pentru public

Publicat: 23 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ansamblul Național de Dansuri din Georgia Sukhishvili vine la Iași Ce surprize au pregătit artiștii pentru public
Ansamblul Național de Dansuri georgiene vine la Iași pe 19 iunie 2022

Publicul ieșean se va bucura în curând de scene autentice și dansuri tradiționale într-un spectacol inedit oferit de Ansamblul Național de Dansuri din Georgia „Sukhisvili”. Dansatorii au anunțat că vor străluci pe scenă pe data de 19 iunie 2022, la ora 19:30, în cadrul Sălii Polivalente din Iași. Publicul poate achiziționa biletele și online, iar prețurile variază de la 100 la 250 de lei, în funcție de poziționarea în sala de spectacol. Reprezentația are și un mesaj special, acela de suport pentru ucrainenii ce au de suferit în urma conflictului actual din țara lor.

Ansamblul Național de Dansuri din Georgia „Sukhishvili” și-a anunțat prezența în fața publicului ieșean. Pe data de 19 iunie 2022, cei interesați sunt așteptați la Sala Polivalentă pentru un spectacol nemaivăzut. Artiștii georgieni promit un show excepțional, cu dansuri înconjurate de foc și costume extravagante, cu specificul țării pe care o reprezintă. Reprezentanția vine cu un mesaj de susținere pentru Ucraina, țară afectată în prezent de război și unde trupa din Georgia avea inițial multe manifestări artistice de oferit audienței ucrainene. Pe lângă spectacolul de la Iași, aceștia au programate spectacole și în alte părți ale României, dar și în diferite țări din Europa.

Reprezentații ansamblului promit un show cu dansuri, flăcări și săbii

Dansatorii georgieni nu numai că vor arăta audienței ce înseamnă dansuri tradiționale, ci și energia și emoția pe care pot să le redea un spectacol cu foc, săbii și pumnale care zboară peste scenă.

„Scântei de la săbii și pumnale care zboară peste scenă și dansatori. Totul este real aici: pasiune arzătoare, viteză incredibilă, acuratețe și putere. Veți vedea ce înseamnă un Uragan al Energiei! Acest spectacol va rămâne în memoria dumneavoastră pentru totdeauna”, promit reprezentanții Baletului Național din Georgia „Sukhisvili”.

Publicul din Iași va fi martor la reprezentația a 100 de dansatori și o orchestră ce își vor impresiona spectatorii nu numai cu exprimarea lor artistică, ci și cu 2.500 de costume exclusive. Muzica va fi și aceasta un aspect inedit în cadrul show-ului.

În afară de activitățile programate la Iași, trupa de balet georgiană mai are spectacole și în alte orașe din România, dar și din străinătate. În România, vor desfășura evenimente la Sibiu (15 iunie), București (16 iunie) și Galați (17 iunie). Și moldovenii de peste Prut vor avea acces la manifestarea lor artistică, la Chișinău, pe data de 18 iunie 2022. În restul Europei, vor ține spectacole în Bulgaria (Sofia, Varna, Burgas, Plovdiv), Serbia (Belgrad) și Croația (Opatija).

Ansamblul Național de Dansuri din Georgia „Sukhishvili”, o piesă importantă în promovarea culturii georgiene

Această trupă a fost fondată în anul 1945, de Iliko Sukhishvili și Nino Ramishvili. Inițial, s-a numit Compania Georgiană de Dans, iar datorită acesteia, elementele artistice cu specific georgian au fost promovate și au devenit cunoscute în întreaga lume. Aceștia au avut reprezentații pe scenele din Londra, la Colloseumul din Roma, în New York la Opera Metropolitană și la Grădina Madison Square. În prezent, fiul fondatorului, Tengiz Sukhishvili este directorul artistic și managerul general al ansamblului, iar soția sa, Inga Tevzadza este o fostă dansatoare a trupei, acum maestră de balet. Iliko Sukhishvili Jr. este șeful coregraf al Ansamblului Național de Dansuri Georgiene.

Pe 19 iunie publicul din Iași este așteptat la Sala Polivalentă Iași pentru a fi martori ai reprezentației puse în scenă de Ansamblul Național de Dansuri din Georgia Sukhishvili.

Adauga un comentariu