Eveniment-Social

Antibiotice Iași organizează caravana mobilă de vaccinare a+ – FOTO

Publicat: 14 mai 2021
Începând de duminică, 16 mai 2021, compania ieșeană SC Antibiotice SA va realiza campanii mobile de vaccinare în localități din județul Iași

Începând de duminică, 16 mai 2021, compania ieșeană SC Antibiotice SA va realiza campanii mobile de vaccinare în localități din județul Iași.

Caravana a+ se va realiza cu autocarul companiei, iar personalul necesar (medic, asistenți, registratori și voluntari) va fi asigurat de Antibiotice, în timp ce materialele sanitare vor fi asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Iași, iar serul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând doar cartea de identitate sau pașaportul, fără a fi necesară înscrierea prealabilă în platforma națională.

Caravana mobilă a+ organizată de Antibiotice Iași va fi realizată cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Iași care, alături de DSP Iași, vor identifica zonele rurale în care este nevoie de administrarea vaccinului.

De asemenea, activitatea din centrul de vaccinare de la sediul Antibiotice va continua în program normal, ca și până acum.

„Compania Antibiotice a fost încă de la începutul pandemiei un sprijin necondiționat în eforturile noastre de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Fie le-am solitictat noi expertiza și au răspuns prompt, fie s-au oferit direct în mai multe momente în care orice ajutor era binevenit.

Mulțumesc întregii echipe Antibiotice pentru disponibilitatea de a veni în sprijinul comunității în momentele grele. De duminică, împreună din nou, începem un alt proiect în care vom colabora, caravana mobilă de vaccinare Antibiotice. Împreună vom încuraja oamenii să vină și să se vaccineze ca să revenim sănătoși la normalitate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Caravana de vaccinare Antibiotice pornește la drum!

Compania Antibiotice, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Iași și Instituția Prefectului Județului Iași, organizează începând cu 16 mai, Caravana a+, un centru mobil de vaccinare anti-Covid, ce se va deplasa în localități din mediul rural ce înregistrează o rată scăzută de vaccinare. În fiecare duminică, pe parcursul a șase săptămâni, sau cât va fi necesar, Caravana a+ va facilita accesul la vaccinare a populației, prima oprire fiind în localitățile Hălăucești, Stolniceni-Prăjescu și Mogoșești-Siret.

Prin urmare, persoanele din aceste localități și din împrejurimi, care doresc să se vaccineze cu serul Pfizer, sunt așteptate la Centrul mobil de vaccinare a+, fără o programare prealabilă, fiind necesară doar prezentarea cărții de identitate.

“Am luat decizia desfășurării Caravanei a+ deoarece considerăm că susținerea eforturilor autorităților privind vaccinarea populației este și responsabilitatea noastră, a celor ce dețin resurse umane calificate și logistica necesară desfășurării acestor acțiuni. Astăzi am primit vizita domnului prefect Marian Grigoraș, care a salutat implicarea noastră constantă în sprijinirea sistemului de sănătate. Dacă începând cu luna ianuarie ne-am orientat spre vaccinarea atât a angajaților proprii, cât și a comunităților învecinate prin Centrul propriu de vaccinare, acum venim și în sprjinul populației din zonele rurale, unde accesul la vaccinare este dificil. În acest mod dorim să revenim sănătoși la normalitate!“, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Amenajarea Caravanei a+ respectă normele de protecție și siguranță impuse de pandemie, fiind parte a Centrului de vaccinare a+, ce funcționează de 4 luni în incinta companiei Antibiotice. În cadrul Centrului s-au administrat până în prezent 15.000 de doze de vaccin.

 

Adauga un comentariu