Actualitate

Antony Blinken, anunț pentru războiul din Israel: „Am adus muniție și rachete”- LIVE VIDEO

Publicat: 12 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antony Blinken anunț pentru războiul din Israel Am adus muniție și rachete- LIVE VIDEO
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit joi, 12 octombrie, la Tel Aviv, Israel, în prima etapă a unui turneu diplomatic în Orientul Mijlociu pentru a-și arăta sprijinul Israelului în urma atacurilor mortale ale militanților Hamas din Fâșia Gaza.

Sosirea lui Blinken vine, de asemenea, în timp ce o criză umanitară începe să se dezvolte în Gaza. Iar impulsul diplomatic are loc în timp ce Israelul și Gaza se confruntă cu cea mai dramatică escaladare a violenței din memoria recentă, cu îngrijorarea că haosul s-ar putea răspândi în Cisiordania ocupată și în diferite țări din Orientul Mijlociu.

„Este un moment extraordinar de dificil pentru întreaga lume.

Vin în fața voastră nu doar ca secretar de stat american, ci și ca evreu. Bunicul meu a fugit de pogromurile din Rusia, tatăl meu vitreg a supraviețuit în lagăr la Auschwitz.

Cum am putea să înțelegem masacrele Hamas?

Ne respectăm promisiunea – am adus muniție și rachete. Mai multe arme americane sunt pe drum.

Pe măsură ce vor fi și alte nevoi, vom ajuta Israelul.

Suntem alături de Israel, vom lucra îndeaproape cu Israelul pentru a elibera ostaticii.

Nu există nicio justificare pentru aceste atrocități.

Oameni din 36 de țări au fost uciși sau sunt dispăruți în urma atacurilor. Nimeni nu a scăpat de mâna însângerată a Hamas.

Hamas are o singură agendă: să distruă Israelul, nicio țară nu trebuie să permită asta.

În aceste moment, trebuie să fim împreună și să condamnăm răul. Asta vor face SUA, vor fi alături de Israel și de toți cei din regiuni angajați într-o misiune pașnică în Orientul Mijlociu”, a declarat secretarul de stat al SUA.

SUA fac o inspecție fulger

Secretarul de stat american Antony Blinken a plecat miercuri spre Israel pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul israelian și pentru a preveni extinderea războiului în Orientul Mijlociu, potrivit Reuters.

În semn de solidaritate cu cel mai apropiat aliat al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Antony Blinken se va întâlni cu oficiali israelieni de rang înalt, probabil și cu premierul Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar.

Secretarul de stat nu va merge în Cisiordania, a declarat o sursă, potrivit Reuters. Programul vizitei nu a fost anunțat în mod oficial, iar oficialii americani au refuzat să comenteze informațiile despre acest subiect.

O prioritate pentru Blinken va fi transmiterea unui mesaj de descurajare, care vizează în mare parte Iranul și grupurile susținute de acesta, precum Hezbollah din Liban, pentru a împiedica izbucnirea unui război mai amplu. De asemenea, vor fi căutate soluții pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul incursiunii în Israel.

Adauga un comentariu