International

Antrenamentele militarilor americani desfășurate pe o insulă. Cât va plăti Japonia

Publicat: 02 dec. 2019

Japonia a precizat într-un anunţ luni că va achiziționa o insulă nelocuită în larg. Este situată în partea de sud-vest și ajunge la suma de 132 de milioane de euro. Scopul achiziției constă în instalarea unui centru de antrenament pentru armata americană.

Tokyo şi Washington au decis de comun acord în 2011 pentru a muta centrul de formare de piloţi pentru aeronave de vânătoare americane în insula Mageshima, fiind localizată la 30 de km de marea insulă sudică Kyushu.

Vineri a fost încheiat acordul privind achiziţionarea insulei Mageshima, „după discuţii între Ministerul Apărării şi dezvoltatorul imobiliar care deţine cea mai mare parte din insulă”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga.

În această perioadă, operaţiunile de antrenament aerian american sunt desfășurate pe insula Iwo Jima, la o distanță de 1.200 km sud de Tokio.

Washingtonul a menționat ca fiind necesară această mutare. A invocat că Iwo Jima unde s-a desfăşurat o luptă-cheie în Al Doilea Război Mondial, este la o distanță mult prea îndepărtată de bază militară americană de la Iwakuni (vest) unde sunt staţionate avioanele de vânătoare.

Suga a menționat că centrul de antrenament pentru aterizare va fi construit „la o dată viitoare”, precizând că nu poate oferi detalii suplimentare până nu se va finaliza achiziţia.loading...

Adauga un comentariu