Sport

Antrenorul Gheorghe Staicu a murit la 85 de ani. Gheorghe Popescu și Dan Petrescu au învățat fotbal de la el

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antrenorul Gheorghe Staicu a murit la 85 de ani. Gheorghe Popescu și Dan Petrescu au învățat fotbal de la el
Gheorghe Staicu a murit la 85 de ani.

Antrenorul Gheorghe Staicu a murit după o lungă suferință. Bărbatul suferea de Alzheimer de circa 10 ani, iar în ultima perioadă a fost internat la căminul de bătrâni Sf. Luca din București.

Gigi Staicu, după cum îl știau apropiații, a fost un fotbalist și antrenor la Steaua. A condus de-a lungul timpului echipe ca Universitatea Cluj, Olimpia Satu Mare, FC Brașov, FC Bihor, dar și mai multe loturi de tineret ale României, printre care și selecționata feminină tricoloră.

Gheorghe Staicu a murit

În urma tragicului eveniment, Federația Română de Fotbal și-a exprimat regretele.

„Federaţia Română de Fotbal şi naţionala feminină transmit sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi ”, se arată în comunicat.

Maestrul Gheorghe Staicu a antrenat multe nume mari ale fotbalului românesc precum Gică Popescu, Dan Petrescu, Ionuț Lupescu, Florin Prunea, Ovidiu Sabău, Radu Niculescu, Bogdan Andone, Tibi Curt, Carabaș, Cristi Munteanu, Cornel Dobre etc.

În anul 1993 Staicu a fost selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare. Mai târziu, în anul 2011 a fost consilierul lui Mircea Sandu, președinte FRF.

Acum mai mulți ani, Staicu spunea că el i-a introdus pe Gică Popescu și Dan Petrescu în tainele fotbalului românesc, învățându-i să își facă nod la cravată.

„Ne-a învăţat multe nea Gigi, nu doar nodul la cravată. Am rămas cu o povaţă sfântă de la el: „Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice, ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină”, a declarat Gica Popescu.

Un alt mare fotbalist și-a pierdut viața într-un accident rutier

Fostul mare fotbalist al Chimiei Râmnicu Vâlcea, Marian Bașno, a murit la 66 de ani într-un accident rutier. Automobilul condus de oficialul AJF Vâlcea a intrat pe contrasens și s-a lovit de o altă mașină. Bașno a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea, unde s-a stins din viață după ce a suferit un stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Marian Bașno a fost jucător la Chimia și Flacăra Râmnicu Vâlcea, sau președinte de club

În ultimii ani, a lucrat pentru Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea, ca președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal, însă cariera sa în fotbal a fost una impresionantă.

În luna mai o alta legendă a sportului românesc s-a stins din viață. Alexandru Teofilovici, fostul mare rugby-ist român, a decedat la vârsta de 92 de ani. Acesta a fost unul dintre jucătorii care au luat parte la una dintre marile realizări ale sportului cu mingea ovală din România, după victoria din meciul cu Franța, scor 11-8.

Adauga un comentariu