National

Anularea curselor Blue Air. Guvernul trimite avioane Tarom după românii din străinătate – VIDEO

Publicat: 06 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anularea curselor Blue Air. Guvernul trimite avioane Tarom după românii din străinătate - VIDEO
Guvernul va trimite avioane Tarom după românii din străinătate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat marți, la finalul unei reuniuni de urgență pe tema românilor rămași blocați pe aeroporturile din străinătate din cauza anulării zborurilor Blue Air, că aceștia vor fi aduși în țară cu aeronave Tarom. Românii aflați în această situație trebuie să

„S-a activat un număr unic la care cetatenii romani aflati pe aeroporturi din afara tarii isi pot semnala prezenta si pot solicita asistenta consulara si sprijin pentrt a ajunge acasa. Numarul de telefon este: 0040751084537..

Dupa ce vor fi centralizate datele cetatenilor romani in afara tarii, aeronavele Tarom vor fi pregatite sa efectueze zborurile necesare pentru ca romanii sa ajunga in siguranta acasa. Trebuie doar ca ceteanii romani afectati de suspendarea zborurilor sa isi semnaleze prezenta”, a declarat reprezentantul Guvernului.

Compania Blue Air suspendă toate zborurile din România

Potrivit sursei citate, toate zborurile planificate din afară României către orice aeroport din România, marți, vor fi operate conform orarului publicat.

„Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului româm, respectiv președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au condus la distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, la creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății) și la blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”, potrivit comunicatului de presă.

1.200 de pasageri sunt blocați în străinătate

În prezent 1.200 de pasageri sunt blocați în străinătate din cauza faptului că avioanele nu decolează.

Pe de altă parte, în România, pe aeroportul din Otopeni în jur de 1.260 de persoane ( o medie de 180 de persoane/avion) au zborurile anulate pe parcursul întregii zile de marți.

„Bătaia de joc a Blue Air la adresa românilor în aeroportul din Malaga!!! Îmbarcare, debarcare, iar acum așteptăm ca vitele în picioare fără a comunica cineva cu noi privind întârzierea”, spune un alt pasager.

„Incredibil, dar adevărat! După 3 ore de întârzieri, au anulat zborul fără nicio explicație!!! Blue Air???? Explicații? În ce lume trăim??”, mai spune revoltară o femeie pe reţelele sociale.

„Eu nu înțeleg de ce şi-au mai vândut biletele dacă știau că vor suspenda zborurile”, mai spune cineva.

Adauga un comentariu