Actualitate

Anunț ANM! Cod portocaliu de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate

Publicat: 31 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț ANM Cod portocaliu de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate
Cod portocaliu de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod portocaliu de ploi și vijelii în mai multe zone din țară. Ce județe sunt vizate de vremea rea. Până când este valabilă avertizarea făcută de specialiști.

După ce ne-am confruntat o perioadă cu temperaturile ridicate, România nu scapă de vremea rea. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod portocaliu de ploi și vijelii. Ce județe sunt afectate de avertizare, dar și până când.

Cod portocaliu de ploi și vijelii

Meteorologii au anunțat ploi, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină, dar și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Zonele afectate de avertizare sunt sud-estul Transilvaniei, estul Moldovei, nordul Muneniei și al Dobrogei și zona Carpaților de Curbură.

Administrația Națională de Meteorologie a anaunțat că aversele torențiale vor acumula 40-60 de l/mp în zonele prezentate mai sus, dar totodată intensificări ale vântului, descărcari electrice și izolat grindină.

Avertizarea meteorologică este valabilă începând de astăzi, 31 iulie, de la ora 10.00, până luni, 1 august, la ora 10.00. Codul portocaliu de ploi accentuate este valabil până luni, la ora 3.00.

Noua averitizare a specialiștilor a venit după ce o mare parte din țară a fost sub cod portocaliu. În cursul zilei de ieri, patru județe din România au fost sub cod roșu de ploi și furtuni violente.

Cum va fi vremea în București

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în București va fi un discomfort termic ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cu toate astea, specialiștiii au anunțat descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse.

Temperatura maximă va ajunge astăzi până la 31 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 grade Celsius. Avertizarea meteorologilor este valabilă până în această seară, duminică, la ora 22.00.

Specialiștii au anunțat ca valul de căldură va persista în București. Meteorologii nu aduc vești bune nici pentru luna august, asta pentru că temperaturile foarte ridicate ne vor afecta în perioada care urmează.

Adauga un comentariu