Actualitate

Anunţ bombă pentru toţi medicii care demisionează! Ar putea rămâne fără dreptul de practică

Publicat: 02 apr. 2020

Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă, în contextul pandemiei cu COVID-19.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM, relatează Mediafax.ro.

Premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale. Medicii au început să demisioneze, din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”.
Comentarii
  • asta-i doar in mintea p..nlistilor ,au devenit medici sustinand examene ,acel juramant e doar onorific nu-i ca la armata ..dupa statul roman v-a fi dat in judecata de un nr record de oameni pt lipsa masurilor de protectie de orice fel ,asta cu ordonanta militara nu reprezinta doar amenintare a populatie si suspendarea oricarui drept civil ..avocatii vor avea treaba,garantez !!

  • Personalul medical să depună plângeri penale împotriva managerilor și a celor care răspund de aprovizionarea cu materiale de protecție precum și împotriva celor care amenință personalul medical să intre în contact cu pacienții fără un minim de protecție. Să vedem dacă d-l manager se mai ,,cracaneaza” și ordonă personalului să se autoinfecteze în timp ce el stă bine mersi la adăpost și face avere din contractele la suprapreț.

  • Refuzul de a acorda asistenta pacientilor trebuie pedepsit. Ei stiu in vremurile bune sa ia plicuri fara nici o jena , acum sa stie ca fara spaga trebuie sa munceasca. Iau salarii mari, mari, muncesc intro zi in 3-4 locuri asa ca acum sa faca traba intr un loc dar bine . Unde este antenista de Monica Pop care striga peste tot ca doctorii sunt fruntea. Sunt fruntea doar o parte acei care isi fac datoria . La munca domnilor!

Adauga un comentariu