National

Anunț de ultim moment din partea ANM. Ne așteaptă temperaturi anormale de Crăciun și Revelion

Publicat: 05 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț de ultim moment din partea ANM. Ne așteaptă temperaturi anormale de Crăciun și Revelion
De sărbători ne așteaptă temperaturi anormale pentru această perioadă

Toată lumea se întreabă cum anume va fi vremea de Crăciun și de Revelion și cu toții speră că măcar în cele 2 zile importante din an, va ninge și peisajul va fi unul specific iernii. Cu toate acestea, meteorologii anunță cu totul altceva.

Specialiștii ANM au făcut un anunț de ultim moment cu privire la vremea de Sărbătorile de Iarnă și se pare că iubitorii de zăpadă nu vor avea parte deloc de ea, ci din contră: de sărbători ne așteaptă temperaturi anormale pentru această perioadă!

În Ajunul Crăciunului vor fi maxime de până la 6 grade Celsius, iar noaptea, minimele vor fi de -1 grad Celsius, anunță ANM. În ziua de Crăciun vom avea temperaturi maxime de 6 grade, iar de Revelion vor fi 4 grade, iar minima de -1 grad Celsius.

Vom avea parte de o iarnă istorică

Potrivit informațiilor oferite de specialiști, vor exista ierni tot mai blânde, ca urmare a încălzirii globale. Cu toate acestea, nu sunt excluse nici episoadele cu viscol violent, specifice anotimpului.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Aşadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând,a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM.

Adauga un comentariu