National

Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi: Când se răceşte vremea

Publicat: 21 oct. 2019

Vremea va rămâne caldă în această săptămână, în majoritatea regiunilor. Temperaturile medii diurne vor fi de 26 de grade Celsius. Începând cu data de 27 octombrie, valorile vor scădea cu până la 10 grade. Va crește și probabilitatea de apariţie a ploilor, spun meteorologii.

În Moldova, până pe 26 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. Maximele vor fi de 21 – 22 de grade, în medie. Vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta. Se vor înregistra maxime sub cele normale, după data de 28 octombrie.

Temperaturile vor coborâ spre 9 grade, în medie. Această valoare se va menţine până la sfâşitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative. În medie se vor înregistra valori în jurul a 9 grade.

Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de un grad pe 30 octombrie. Ploile vor apărea cu preponderenţă în a doua săptămână de prognoză.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.loading...

Adauga un comentariu