Actualitate

România impune limită în cazul vaccinării anti-Covid-19. Ce declară Alexandru Rafila – VIDEO

Publicat: 18 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România impune limită în cazul vaccinării anti-Covid-19. Ce declară Alexandru Rafila - VIDEO
Restricționarea numărului de noi vaccinuri la 16.800/zi la nivel național

România restricționează temporar numărul de noi vaccinuri anti-COVID la maximul 16.800/zi la nivel național, ca urmare a întârzierii livrării dozelor de către companiile farmaceutice producătoare, .

„Sarcină comună pentru MApN, MAI și Ministerul Sănătății

Având în vedere ritmul de livrare a dozelor de vaccin de către producătorii de profil din industria farmaceutică, se impune, temporar, pentru o perioadă inițială de 3 săptămâni, începând cu 18.01.2021, restricționarea numărului de noi vaccinuri la 16.800/zi la nivel național”, se arată într-un document prezentat de Antena 3.

Gafe punctate de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a punctat câteva dintre gafele pe care actuala coaliție guvernamentală, în frunte cu premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, le comit în plină campanie de vaccinare.

Rafila a spus că neincluderea unor prioritizări în cea de-a doua fază a campaniei de vaccinare va împiedica accesul unor pacienți vulnerabili.

”Includerea în etapa a doua fără niciun fel de prioritizare, ierarhizare, nu face altceva decât să împiedice accesul la vaccinare a unor persoane vulnerabile. S-au terminat înscrierile pentru următoarele 3 săptămâni.

Începerea școlii a fost anunțată de președintele Iohannis, pentru data de 8 februarie. Sunt câteva lucruri foarte îngrijorătoare: pozițiile reprezentanților MS care au indus ideea că vaccinarea cadrelor didactice va condiționa redeschiderea școlilor. Dar, asta se va putea peste foarte mult timp, pentru că sunt sute de mii de oameni.

Există opinii contradictorii începând de la prim-ministru, ministrul Sănătății, cei care se ocupă cu coordonarea vaccinării. Avem sub 10.000 de oameni vaccinați zilnic. Nici măcar cele 20.000 de persoane vaccinate zilnic anunțate de ministrul Sănătății nu s-a reușit.

În curând vom introduce noi categorii de persoane în etapa a doua și vom ajunge în luna septembrie, când ar trebui reluate toate activitățile socio-economice din România.”, a spus Alexandru Rafila.

Valeriu Gheorghiță explică restricționarea vaccinărilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni, la Antena 3, că România apelează la restricționarea vaccinărilor la cel mult 16.800/zi pentru există riscul ca persoanele vaccinate deja să nu mai aibă dozele pentru rapel (a doua doză de vaccin).

„Trebuie sa existe o concordanta intre numarul de noi vaccinari si numarul de doze. Din acest punct de vedere trebuie sa pastram o proportie corecta intre persoanele care se programeaza si dozele existente, pentru ca trebuie sa le asiguram si rapelul persoanelor vaccinate, altfel riscam sa existe persoane care sa nu primeasca rapelul. Astea au fost recomandarile inclusiv de la nivel european central”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu