National

Anunț important despre pensii

Publicat: 02 dec. 2019

Premierul Ludovic Orban susține că a alocat 2 miliarde de lei în plus la rectificarea bugetară pentru că pensiile să fie plătite la timp. Mai mult, Ludovic Orban a explicat și câte dosare de pensie vor fi recalculate. În plus, premierul anunță și că în 2020 nu ar exista riscul unei crize financiare.

„Guvernul anterior a minţit. A minţit în privinţa veniturilor şi a cheltuielilor. Veniturile sunt mai mici cu 18 miliarde de lei, peste 10 miliarde venituri de pe plan intern care erau puse din pix nu existau. Dacă nu făceam rectificare bugetară ei n-au prevăzut bani pentru pensii.Nu aveam toţi banii pentru plata pensiilor până la finele anului. De când a preluat conducerea ministerului Violetă Alexandru a accelerat şi recalcularea pensiilor. Au procesat apropape 8 mii de dosare. Am alocat peste două miliarde de lei pentru a acoperi deficitul la bugetul de pensii”, a declarat premierul pentru rtv.net.

Despre o posibilă criză financiară anul viitor, Ludovic Orban spune că sub nici o formă aceasta nu va avea loc. „Sub nicio formă, sper că măsurile noastre, chiar dacă nu imediat, ci pe termen mediu, să dea naştere la o dezvoltare economică, o consolidare a creşterii economice, aşezare pe piloni mai stabili”, a mai spus Orban.loading...

Adauga un comentariu