Local

Anunț important făcut de Costel Alexe! Este vizat transportul public din mai multe comune din zona metropolitană

Publicat: 18 iun. 2022
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Anunț important făcut de Costel Alexe Este vizat transportul public din mai multe comune din zona metropolitană
S-au încheiat discuțiile publice legate de transportul în comun

Anunț important făcut de Costel Alexe, după patru întâlniri la care au participat operatorii de transport și primarii din județ, Consiliul Județean Iași a anunțat că s-a încheiat faza de dezbatere publică a Programului de transport public județean. Vor fi făcute demersuri ca la 1 ianuarie 2023 să fie gata toate pregătirile necesare

Președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat că s-a încheiat faza de dezbatere publică a Programului de transport public județean. Acest proiect are ca scop modernizarea și eficientizarea traseelor transportului în comun din întreg județul Iași. Au fost patru întâlniri cu primarii din comunele județului și operatorii de transport în care s-au discutat detalii legate de fluxul de călători și variantele cele mai bune de modificare a situației actuale din anumite puncte ale județului

Costel Alexe vorbind la o sedinta
Costel Alexe susține acest proiect și consideră că este unul îndreptat spre nevoile cetățenilor

Anunț important făcut de Costel Alexe: S-a încheiat faza de dezbatere publică pentru transportul în comun

mai multe persoane la o masa de sedinte
Au fost discuții publice cu primarii din comunele ieșene

Pe data de 10 iunie 2022 a fost ultima zi de dezbatere publică în legătură cu „Proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de transport public județean pe grupe de trasee, valabile în perioada 01.01.2023 -31.12.2028”.

Consiliul Județean Iași, împreună cu primarii din comunele județului și operatorii de transport au realizat un plan complex prin care să îmbunătățească transportul în comun din întreg județul Iași. Reprezentanții Consiliului Județean susțin faptul că au avut în vedere nevoile cetățenilor și modalități prin care transportul să devină mai eficient și mai econom atât pentru oameni cât și pentru companiile ce asigură acest serviciu.

„Strategia pentru transportul public județean pe următorii șase ani a fost concepută astfel încât să avem un echilibru economic și social. Tocmai de aceea vor fi scoase la licitație grupe de trasee și nu trasee separate pentru a ne asigura că eliminăm posibilitatea ca operatorii să renunțe la rutele mai puțin rentabile. Filosofia după care ne-am ghidat a fost să avem în vedere permanent cetățeanul și interesele acestuia, asigurându-ne că vom avea în noul program de transport autovehicule mai noi și moderne. Actualul program județean de transport este valabil până la 1 ianuarie 2023 și ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să demarăm procedurile de achiziție pentru a fi în grafic și a asigura, fără sincope, un serviciu vital pentru locuitorii județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Sorin Danga vorbind la o sedinta
Planul pentru transportul în comun intră în vigoare de la întâi ianuarie 2023

Transport în comun, ajustat nevoilor cetățenilor

reprezentanti ai administratiei judetului iasi
Planul de transport public este valabil pentru 6 ani

În urma întâlnirilor cu reprezentanții operatorilor de transport și cei ai primăriilor din județ s-au adus modificări importante proiectului de transport, menite să asigure mobilitatea cetățenilor din județul Iași pentru următorii 6 ani.

„Propunerea noastră de program reușește să asigure un echilibru între solicitările operatorilor de profil și cele ale reprezentanților cetățenilor. Dincolo de aceste aspecte, urmărim și procedurile similare derulate de celelalte județe din România și vă mărturisesc că îmi doresc să fim un model de bună practică și să reușim atribuirea grupelor de transport în timp util”, a fost anunțul important făcut de Costel Alexe.

Comentarii
  • Pana una alta si pana la 1 ianuarie 2023 de ce inca la spitalele sub controlul Cj inca nu se poate intra sa iti vizitez bolnavul ca doar nu e acolo de bine,factorul psihologic ajuta pacientul dlor consilieri judeteni si dle presedinte de cj ,dati drumul la vizite apartinatorilor .

  • Pune ootobuzele ratp-ului să circule și pînă la connacul lui)––poate mai primește niște sponsoriizări (ciordeli ) de tone de tablă sau lemn și trebuie urgent depozitate la sculeni–-

  • Vrem metrou ca in spania și buncăre nucleare în fiecare cartier, mai puțin în valea lupului . Ce afaceri cu apa de la chiuveta , e o otravă . Ursul e tot liber , mă ofer sa l ucid.

  • Să călătorească și ei măcar o zi cu autobuzul de la SC Rîndunica SRL care merge la Golăiești, după aceea să ne spună dacă dumnealor ar da 408 lei pentru 20 de zile.

Adauga un comentariu