National

Anunț important pentru beneficiarii de vouchere de alimente. Marcel Boloș: ”Sper să facem o surpriză plăcută!”

Publicat: 15 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț important pentru beneficiarii de vouchere de alimente. Marcel Boloș Sper să facem o surpriză plăcută
Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a voucherului de alimente să aibă loc în perioada 19 - 23 decembrie

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat că voucherele de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie.

”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente… În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari. Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Voucherele de alimente ar putea fi alimentate în decembrie

Ministrul Marcel Boloș a anunțat că voucherele de alimente ar putea fi alimentate pe 19 decembrie. Această afirmație vine după ce Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente, respectiv 250 de lei o dată la două luni, și a aprobat compensarea cu 1.400 de lei, în două tranșe, anul viitor a prețului la energie pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate.

”Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni”, a afirmat Marcel Boloș.

Se pare că plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei.

Totodată, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a voucherului de alimente să aibă loc în perioada 19 – 23 decembrie. Marcel Boloș a mai precizat că numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”.

Amenzi uriaşe pentru cei care cumpără alcool sau țigări

În cadrul aceluiași context, amintim că Marcel Boloș a declarat anterior că se vor acorda amenzi uriaşe pentru cei care vor cumpăra băuturi alcoolice sau tutun cu cardurile sociale. Amenzile ar putea ajunge chiar și până la 7.000 de lei.

Cu toate acestea, în momentul în care românii merg la magazin pentru a-și cumpăra alimente sau în cazul în care vor oamenii să cumpere tutun sau alcool, aceștia sunt mereu respinși de cei de la casele de marcat, și asta doar pentru vânzătorii știu deja că trebuie să vândă, în baza acelor carduri, doar produse alimentare, dar și din cauză că sunt conștienți de amenzile pe care le riscă.

Până la urmp, beneficiarii acestor carduri trebuie să meargă și să își cumpere doar produse alimentare. În situația în care o persoană deținătoare de card social nu se poate deplasa, atunci aceasta poate să dea acest card unei persoane, alături de actul de identitate.

Totodată, beneficiarii de voucherele pentru alimente trebuie să ştie că există riscul de blocare a tichetelor sociale în anumite cazuri. Spre exemplu, cardul va fi blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător.

Așadar, amintim că ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloș a anunțat că voucherele de alimente pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii începând cu 19 decembrie.

Adauga un comentariu