National

Anunțul de ultimă oră al Metrorex! Chioșcurile de la metrou se vor închide

Publicat: 25 mart. 2021
Se desfiinţează chioşcurile de la metroul. Compania Metrorex a anunţat că ia această decizie pentru că magazinele şi tarabele ar pune în pericol călătorii, în cazul unei evacuări de urgenţă

Se desfiinţează chioşcurile de la metroul. Compania Metrorex a anunţat că ia această decizie pentru că magazinele şi tarabele ar pune în pericol călătorii, în cazul unei evacuări de urgenţă.

Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou. Termenul limită este 2 Aprilie.

Termenul limită de închidere a chioșcurilor este de 2 Aprilie

”Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”.

Spațiile comerciale de la metrou sunt administrate de compania Sindicatului de la metrou, iar Metrorex nu primește niciun ban pentru că din 2018 contractul a expirat.

”În urmă analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranță transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”, se arată în comunicatul Metrorex.

Comentarii
Adauga un comentariu