Sport

Anunțul făcut de Simona Halep! „Eu sunt pe final de carieră, pot să mă antrenez oriunde!”

Publicat: 15 feb. 2020

Foști și actuali mari campioni ai României, Nadia Comăneci, Simona Halep, Ilie Năstase, Cristian Gațu, Alina Dumitru, Ștefan Birltalan, Gabriela Szabo și Camelia Potec, au participat miercuri la o dezbatere în Senatul României, în cadrul căreia au solicitat o finanțare mai mare și investiții în infrastructură pentru sportul românesc.
Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a făcut un apel către senatori să ajute tenisul românesc prin construirea unei săli și prin acordarea de finanțare federației. Sportiva în vârstă de 28 de ani a dezvăluit și că se află pe final de carieră.

„Eu n-am mers astăzi să fac politică sau altceva, nu intenționez acest lucru și nici nu am mers pentru mine. Eu sunt pe final de carieră, am posibilitatea să mă antrenez oriunde, dar noile generații au nevoie de o susținere.
În primul rând unde să se antreneze, facilitățile de care noi sportivii avem nevoie și o susținere financiară, pentru că, așa cum am mai spus, sunt un caz fericit, familia mea a reușit să mă susțină financiar.
Dar nu toate familiile care au copilași talentați pot să facă acest lucru, așa că este un apel pentru conducerea acestei țări să facă aceste lucruri să se miște”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep atacă primul titlu din 2020 la Dubai – cum se poate apropia de numărul 1 în lume, Ashleigh Barty

A făcut pregătirea de iarnă la Dubai

Simona Halep pregătește asaltul spre primul loc în ierarhia mondială – românca este pe locul 2 în clasamentul WTA, în urma lui Ashleigh Barty, cea care în 2020 a câștigat un titlu la Adelaide și a ajuns în semifinale la Australian Open, la fel ca Halep.

Jucătoarea din Australia nu va participa însă la turneul de la Dubai din cauza unei accidentări la picior, iar Simona are șansa să se apropie de liderul mondial – anul trecut, campioana de la Wimbledon a jucat sferturile de finală, iar în 2015 a câștigat titlul.
Mai mult, Simona Halep a făcut pregătirea de iarnă la Dubai alături de Darren Cahill și a reușit apoi un parcurs excelent la Melbourne. Halep rămâne una din puținele jucătoare în activitate care a jucat finale de Grand Slam pe toate suprafețele, după surorile Williams și Maria Sharapova.

Simona Halep are adversare de top la Dubai

La Dubai va fi și principala sa urmăritoare, Karolina Pliskova, aflată la 800 de puncte distanță de Halep, dar și Elina Svitolina, locul 4 în lume, cea care a primit un wild card după ce a uitat să se înscrie în timp util. Svitolina are doar două victorii în 2020.
La turneul de la Dubai vor mai fi prezente și alte jucătoare de top 10 precum Bianca Andreescu, Sofia Kenin, proaspăta câștigătoare de la Australian Open, și Belinda Bencic.
Turneul de la Dubai se va disputa în perioada 17-22 februarie și va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport.

Adauga un comentariu