National

Apă, drojdie şi zahăr: 3 ingrediente pe care toată lumea le are la îndemână, pentru o recoltă bogată de castraveţi şi roşii

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apă drojdie şi zahăr 3 ingrediente pe care toată lumea le are la îndemână pentru o recoltă bogată de castraveţi şi roşii

Grădinarii pricepuţi vin cu sfaturi utile pentru cultivatorii de legume. Pentru o hrană sănătoasă trebuie să evităm folosirea chimicalelor. Iată cum poate fi folosită drojdia în culturile de castraveţi şi roşii.

Ingrediente:

3 litri de apă caldă la 38 de grade, nu mai mult pentru că drojdia nu va mai avea aceleaşi proprietăţi.

100 de grame drojdie proaspătă sau 10 grame de drojdie uscată

10 linguriţe de zahăr

Un recipient mai mare de 3 litri pentru că drojdia îşi măreşte volumul cam de 2,5 ori

Pasul 1

Amestecăm toate ingredientele şi lăsam drojdia să fermenteze timp de 4 – 8 ore. Cel mai bine este să fie pregătit amestecul dimineaţa şi administrat seara. În timpul fermentării se amestecă din când în când.

Pasul 2

Când drojdia este fermentata se ia o găleată mare, se pun 7 litri de apă şi se adăugă cei 3 litri de amestec şi de omogenizează bine.

Cu acest amestec se stropeşte pământul de sub castraveţi şi roşii. Aceasta fertilizare se repetă la 10 – 12 zile. Se poate folosi şi la alte plante.

Acest ferilizator este folosit pentru creşterea recoltei, dar şi ca tratament preventiv pentru bolile fungice. Ca tratament se aplică pe frunze după ce plantele sunt udate şi doar seară după apusul soarelui. Soluţia se pulverizează pe frunze.

Dacă faceţi acest tratament la fiecare două săptămâni, plantele tale nu se vor îmbolnăvi.

Adauga un comentariu