Magazin

Apa la sticlă (îmbuteliată) vs. apa obținută direct din purificator

Publicat: 11 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apa la sticlă îmbuteliată vs. apa obținută direct din purificator

Consumul de apă curată este foarte benefic pentru sănătate. Ajută digestia, îmbunătățește funcția renală, împiedică durerile de cap, reduce riscul de cancer mamar, cancer de colon și cancer de vezică urinară. Ne ajută și atunci când vrem să pierdem în greutate.

Pentru a scoate în evidență diferența dintre apa îmbuteliată și apa obținută direct din purificator apa ne vom folosi de patru criterii:

  1. Curățenia- Cât de curată este apa obținută?
  2. Comoditate- Cât de ușor se folosesc aceste tipuri de apă?
  3. Costul- Cât de scumpă este apă îmbuteliată față de apa purificată?
  4. Impactul- Cum afectează aceste două tipuri de apă mediul?

Curățenia

Apa îmbuteliată

Acesta este motivul principal pentru care atât de mulți oameni preferă apa îmbuteliată și nu apa de la robinet. Diversele companii producătoare de apă îmbuteliată folosesc diferite metode și tehnici de tratament avansate pentru filtrarea apei.

Însă, aceastea îmbuteliază apa în sticle de plastic care pot conține bisfenol-A (BPA). Această substanță toxică a fost legată de cancerul de sân, de cancerul de prostată, boala Alzheimer și s-a dovedit că provoacă rezistență la insulină, fiind periculoasă pentru unii, chiar și în doze mici.

Apa obținută din purificatoare apa

Purificatoarele care se găsesc pe piață au un avantaj față de apa îmbuteliată. Nu prezintă risc de contaminare cu ftalat. Ftalatul este o substanță chimică incoloră utilizată pentru a crește flexibilitatea plasticului și poate da un gust amar și neplăcut. Așadar, apa obținută dintr-un purificator prin osmoză inversă sau cu ultrafiltrare, este mult mai sănătoasă, gustoasă și curată.

Comoditate

Apa îmbuteliată

Pentru a consuma apă îmbuteliată trebuie să mergem mereu să ne-o achiziționăm de la supermarket. Sănătatea noastră este mai importantă decât orice, de aceea trebuie să ne-o protejăm prin consumul de apă potabilă.

 Apa obținută din purificator

Achiziționându-ne un purificator de apă, vom putea beneficia de apă potabilă, sănătoasă și curată oricând. Nu va trebui să ne facem griji în legătură cu epuizarea apei.

Costul

Apa îmbuteliată

O famile de 4 persoane consumă în medie cam 10 litri de apă potabilă pe zi. Aceasta este folosită la gătit sau pentru băut.

Dacă luăm în considerare faptul că o sticlă de 2 litri poate costa 3 lei, atunci 10 litri înseamnă 15 lei pe zi. Într-o lună o familie poate consuma 450 lei.

 Apa obținută din purificator

Un sistem de filtrare a apei pleacă de la 300 Ron, așadar este mai convenabil să achiziționăm un filtru decât să cumpărăm apă îmbuteliată. În plus, avem în permanență apă potabilă, curată și sănătoasă. Pentru a folosi sistemul de filtrare nu avem nevoie decât de apă de la robinet.

Impactul asupra mediului

Apa imbuteliată

Impactul asupra mediului al apei îmbuteliate depinde de ce se face cu sticlele, dacă  sunt aruncate sau reciclate. Plasticul se descompune în aproximativ 450 de ani, astfel încât aruncarea unei sticle de apă în gunoi are un impact major asupra deversării depozitelor de deșeuri. Dacă sunt reciclate, se diminuează considerabil impactul asupra mediului. Din păcate însă, de cele mai multe ori sticlele se aruncă în gunoi, ceea ce duce la înmulțirea deșeurilor care afectează mediul.

Apa obținută din purificator

Impactul apei purificate asupra mediului este mai mic decât al apei îmbuteliate. Apa obținută din purificator este mult mai prietenoasă cu mediul. Având în vedere că filtrele folosesc mai puțin material plastic și sunt aruncate mai rar decât sticlele de plastic, acestea nu au un impact la fel de mare ca și sticlele de apă. De fapt, unele filtre pot fi acum reciclate. Putem să le ducem la un centru de reciclare sau să le trimitem înapoi producătorului, astfel încât să poată fi refolosite.

Așadar, trecerea de la apa îmbuteliată la apă obținută din purificator este unul dintre pașii cei mai rapizi și mai ușori de a trăi sănătos, de a economisi bani și de a proteja planeta. Purificarea apei prin utilizarea diverselor purificatoare este de departe cea mai economică, mai convenabilă și cea mai eficientă metodă de a produce apă curată și sănătoasă.

Purificatoarele de apă oferă apă de calitate mai bună decât apa îmbuteliată.

Costul purificatoarelor este de 1/10 din costul îmbutelierii.

Purificarea apei este mult mai convenabilă, oferind „apă pură la robinet”.

Filtrarea apei este practic lipsită de poluare.

Filtrarea clorului, a plumbului și a altor contaminanți cu un sistem de filtrare a apei, de calitate, , chiar înainte de consum, este cel mai bun mod de a fi siguri de calitatea apei potabile. Este alegerea potrivită.

Dacă dorim să achiziționăm un purificator de apă, putem intra oricând în magazinul online aquatime.ro. Aici vom găsi diferite tipuri de purificatoare dintre care vom putea alege modelul potrivit necesităților noastre.

Adauga un comentariu