Compania de apă-canal a județului Iași a finalizat noi achiziții. Recent a fost demarată o procedură pentru închirierea mai multor utilaje ce vor fi folosite în cadrul programului de investiții. Ofertele depuse de două societăți au fost admise
ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, a finalizat o nouă licitație în cadrul programului anual de achiziții. Recent a fost semnat contractul privind furnizarea serviciilor de închiriere a utilajelor pentru lucrări de terasamente la rețelele de apă și canalizare. Contractul în valoare de 300.000 de euro a fost împărțit de societățile Ame Turistic SRL ( județul Neamț) și Construct Hîrlău SA (județul Iași). Prima societate este deținută de Vasile Apostol.
În 2021, cifra de afaceri declarată a fost de 818.905 lei. Societatea din județul Iași este condusă de Eugen Dîscă, ce a declarat o valoare a contractelor încheiate de 2,9 milioane de lei, la nivelul anului 2021. ApaVital a anunțat și licitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.
ApaVital a ales firmele care vor închiria utilaje pentru intervenții la rețelele de apă
Conform contractului, utilajele vor fi folosite pentru lucrările de intervenții pentru zonele urbane și rurale.
„Închirierea utilajelor este necesară pentru executarea de lucrări la rețelele de apă și canalizare. În ansamblu, aceste lucrări necesită săpături, umpluturi, nivelări, precum și manipularea conductelor, a fitingurilor, a plăcilor prefabricate din beton și, în general, a materialelor utilizate în cadrul lucrărilor mai sus menționate. Se vor executa lucrări atât în zona urbană, cât și în zona rurală”, se arată în caietul de sarcini.
În această perioadă, ApaVital derulează un proiect pentru extinderea rețelelor de apă-canal, în valoare de 500 de milioane de euro.
Unde vor interveni firmele câștigătoare
Utilajele vor fi folosite pe șantierele deschise din zona Târgu Frumos, județul Iași, și zona Timișești, județul Neamț. Contractul va avea o durată de 12 luni. Necesarul constă în 7 buldoexcavatoare pe pneuri și un buldozer pe șenile. Sunt estimate 8.500 de ore de închiriere, ceea ce înseamnă 177,3 lei pe ora de închiriere.
„Utilajul va fi închiriat cu deservanți/conducători auto, iar alimentarea cu combustibil și întreținerea acestuia cade în sarcina exclusivă a operatorilor economici. Dacă, în perioada comandată de efectuare a lucrărilor de săpătură, utilajul închiriat este imobilizat din diverse cauze, operatorul economic se obligă să pună la dispoziția entității contractante un alt utilaj echivalent, fără costuri suplimentare, iar repunerea în funcțiunea a utilajului închiriat trebuie să se facă în timpul cel mai scurt posibil. Execuția lucrărilor de săpătură va începe în maximum 2 ore de la transmiterea prin e-mail către prestator a comenzii scrise și emise de achizitor”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.
ApaVital a ales firmele car vor închiria utilaje pentru intervenții în cadrul unei achiziții de servicii organizate anual.