Economic Local

ApaVital cheltuie aproape jumătate de milion de euro pentru reparația a peste 5.000 mp de stradă în Iași

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital cheltuie aproape jumătate de milion de euro pentru reparația a peste 5.000 mp de stradă în Iași
ApaVital are de reparat peste 5.000 de mp pătrați de stradă în municipiul Iași

De cele mai multe ori când se desfășoară intervenții la rețeaua de apă și canalizare, carosabilul rămâne cel mai afectat. ApaVital cheltuie aproape jumătate de milion de euro pentru aceste reparații

Există numeroase exemple prin orașul Iași unde străzile au fost distruse după ce s-a intervenit la rețeaua de apă și canalizare. În mod normal, conform contractului, după finalizarea lucrărilor carosabilul trebuie adus la starea inițială, însă nu se întâmplă întotdeauna așa. ApaVital cheltuie sume importante pentru aceste reparații acum.

ApaVital cheltuie aproape jumătate de milion de euro

Străzile din Iași nu arată întotdeauna cum trebuie, iar acest lucru se datorează și lucrărilor efectuate. Operatorul de apă și canalizare, ApaVital, are o rețea imensă care circulă în tot orașul și de multe ori apar avarii. În urma intervențiilor, carosabilul rămâne afectat, creând o stare de disconfort pentru cetățeni. Astfel, compania a lansat o procedură pentru a repara aceste porțiuni. Contractul este în valoare de 2.433.350 de lei, fără TVA, însemnând aproximativ 490 de mii de euro. Termenul-limită de depunere a ofertelor este până la data de 16 noiembrie 2023.

„Executantul se obligă se efectueze lucrările de refacere a sistemului rutier ca urmare a intervențiilor impuse de avariile care apar la rețelele de apă-canal și de înlocuiri de tronsoane ale rețelelor de apă și canal. Amplasamentele pentru lucrările ce fac obiectul contractului sunt în orașul Iași. Executantul reface îmbrăcămintea asfaltică pe baza tipurilor de sisteme rutiere pe tipuri de clasă de trafic: foarte greu, greu, mediu, ușor, refacere sistem rutier la străzile modernizate, refacere strat de uzură cu grosime de 4-5 cm, refacere sistem rutier cu asfalt rece. 1.

Refacerea sistem rutier tip foarte greu este de 50 de m; 2. Refacerea sistem rutier tip greu este de 50 de mp; 3. Refacere sistem rutier de tip mediu este de 800 mp; 4. Refacere sistem rutier de tip ușor este de 100 mp; 5. Refacerea străzi modernizate, sistem rutier elastic local este de 800 de mp; 6. Refacerea sistem rutier cu asfalt la rece este de 2.500 de mp; 7. Refacere strat de uzură cu grosimea de 4-5 cm este de 1.000 mp”, se arată în procedură.

Firma va răspunde de toată lucrarea

ApaVital a stipulat clar că firma care se va ocupa de lucrări va răspunde în totalitate de procedurile legale și de calitatea reparațiilor. Astfel fiind impuse tot felul de regulamente care trebuie respectate de ofertanți.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitate și siguranța tuturor opreațiunilor executate pe șantier precum și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții. Executantul trebuie să obțină toate autorizațiile, aprobările și formele legale necesare executării lucrărilor ce fac obiectul contractului. Executantul trebuie să respecte legislația în vigoare privint circulația pe drumurile publice. Pe toată durata contractului executantul va deține sau va avea acces nelimitat la o stație de mixturi asfaltice”, se mai arată în caietul de sarcini.

ApaVital cheltuie aproape jumătate de milion de euro pentru repararea străzilor distruse în urma intervențiilor la avarii.

Adauga un comentariu