Local

ApaVital cumpără echipamente noi pentru tratarea apei potabile. Contractul ajunge la 560 de mii de euro

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital cumpără echipamente noi pentru tratarea apei potabile. Contractul ajunge la 560 de mii de euro
Echipamentele vor fi livrate imediat după semnarea contractului

Societatea ApaVital a lansat o nouă licitație, astfel că acum achiziționează echipamente pentru tratarea apei potabile. Cererea a crescut în județul Iași, iar compania trebuie să se asigure că poate oferi serviciile către clienți

Operatorul de apă-canal are peste jumătate de milion de utilizatori în județul Iași. Totuși, numărul clienților este în creștere în fiecare lună. Astfel, compania va cumpăra echipamente noi în perioada următoare, care vor fi folosite la stațiile de tratare. Contractul ajunge la valoarea de 2.823.000 de lei, fără TVA, undeva la 560 de mii de euro.

ApaVital vrea echipamente noi pentru tratarea apei potabile

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este până la data de 3 iunie 2024, iar contractul este atribuit pe o perioadă de 12 luni. Conform Ordonanței nr. 7 din 2023, compania trebuie să asigure protejarea sănătății umane împotriva efectelor adverse ale contaminării apei destinate consumului uman.

„Achiziția echipamentelor pentru tratarea apei potabile are loc în contextul în care în anul 2023 s-a modificat legislația privind calitatea apei destinate consumului uman prin Ordonanța nr. 7 din 2023. Totodată, calitatea surselor de apă brută prezintă variații importante de calitate și există degradări ale echipamentelor existente ce fac necesară înlocuirea acestora. În paralel se remarcă creștere cerinței de apă potabilă, în special în perioada verii. Achiziția de echipamente pentru tratarea apei potabile va aduce beneficii prin creșterea calității apei produse, mărirea debitului tratat sau va reduce pierderile de apă tehnologică și cheltuielile de operare și de mentenanță”, este stipulat în procedură.

Procedura este împărțită pe 10 loturi, iar firmele pot licita pentru fiecare lot în parte.

„Produsele solicitate au fost împărțite în loturi astfel: Lot 1 – Instalații de clorinare folosind hipoclorit de sodiu; Lot 2 – Instalații de preoxidare folosind dioxid de clor; Lot 3 – Skiduri de dozare clorură ferică; Lot 4 – Instalații de filtrare automate; Lot 5 – Aparatură pentru determinări în procesul de tratare; Lot 6 – Rezervoare pentru procese specifice de tratare; Lot 7 – Sisteme de raclare a nămolului; Lot 8 – Kituri de mentenanță, pompe dozatoare și instalații producere substanțe chimice Emec și LutzJesco; Lot 9 –  Kituri de menteneanță pompe dozatoare și instalații producere substanțe chimice Prominent; Kituri de mentenanță pompe dozatoare și instalații producere substanțe chimice Grundfos”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele vor asigura o calitate înaltă a apei

Scopul celor de la ApaVital este să asigure un produs de calitate utilizatorilor. Astfel, stațiile de tratare vor fi dotate cu echipamente noi, care vor purifica apa.

„Achiziția produselor contribuie la: dezinfecția apei potabile; îmbunătățirea proceselor de preoxidare a compușilor prezenți în apele brute supuse proceselor de tratare; îmbunătățirea proceselor de coagulare și floculare; crearea unor trepre de tratare; Îmbunătățirea capacității de verificare a calității materialelor de filtrare; creșterea capacității de stocare a reactivilor folosiți în procesul de tratare; îmbunătățirea controlului calității apei și creșterea automatizării pe fluxul de tratare”, este precizat în documentație.

ApaVital va avea echipamente noi pentru tratarea apei potabile la stațiile din județul Iași.

Adauga un comentariu