Economic Local

Apavital înnoiește parcul auto! Mai multe firme vor contractul de 1 milion de euro

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apavital înnoiește parcul auto Mai multe firme vor contractul de 1 milion de euro
Mai multe firme vor să aducă autoturisme la compania ApaVital

Compania de apă-canal a județului Iași a lansat procedura pentru furnizarea mai  multor loturi de autoturisme. La sesiunea de deschidere a ofertelor s-a prezentat mai mulți dealeri auto

ApaVital SA anunță noi achiziții. Recent, compania de apă-canal a județului Iași a demarat o licitație pentru furnizarea mai multor autovehicule. Valoarea estimată a contractului este de 5.732.242 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură au depus oferte următoarele firme: Sunrise Motors, Bras SRL și Casa Auto Valea Lupului SRL. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii.

„ApaVital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate, context în care folosește un parc auto propriu format dintr-o mare varietate de mijloace auto (autoturisme, autoutilitare, autospecializate, tractoare, buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare, remorci, motoscuter, etc.) absolut necesare pentru deservirea populației din zonele de operare ale societății. Necesitatea înnoirii parcului auto și a corelării sale cu nevoile actuale ale ApaVital SA, precum și dotările impuse de lucrările specifice companiei noastre, sunt determinate pentru asigurarea permanentă, la timp și de calitate a serviciilor precizate anterior”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital a organizatlicitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

ApaVital înnoiește parcul auto în cadrul programului anual de achiziții

Compania de apă-canal a împărțit procedura în 8 loturi.

„Toate autovehiculele trebuie să fie noi, an de fabricație 2022. Autovehiculele oferite trebuie să fie însoțite obligatoriu de toate accesoriile necesare funcționării la parametrii ceruți prin specificația tehnică, chiar dacă autoritatea contractantă nu le-a solicitat explicit. Mijloacele auto trebuie să respecte normele legale naționale și internaționale în vigoare. Toate produsele ofertate vor fi obligatoriu însoțite de documentații originale: fișe tehnice/fișe de catalog ale producătorului. Toate fișele emise în altă limbă decât română vor fi însoțite de traducerea autorizată a acestor în limba română”, se mai arată în documentația procedurii.

Necesarul constă în 12 autoturisme tip break, 19 autovehicule cu tracțiune 4×4, 5 autovehicule tip break utilitar, 10 autoturisme electrice, 2 autoutilitare pick-up cu tracțiune 4×4 și 2 autoutilitare dublă cabină și benă. În 2021, o firmă din Iași a câștigat contractul cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări.

Compania de apă-canal cheltuie 750.000 euro pe întreținerea imprimantelor

Totodată, ApaVital a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor întreținere a echipamentelor de printare, scanare și copiere a documentelor aflate în circuitul instituției. La procedură s-a prezentat o singură societate: Alliant Business Solutions SRL, din București. Valoarea estimată a contractului este de 3.770.565 lei, fără TVA, aproape 750.000 euro. Societatea este controlată de Maria Chiper.

În 2020, cifra de afaceri a firmei este de 40,6 milioane lei, profit de 1,5 milioane lei, datorii de 10,8 milioane lei, cu un număr de 29 angajați. Contractul se va derula pe o perioadă de 3 ani. Apavital înnoiește parcul auto după ce mai multe autoturisme din dotare au prezentat un stadiu de uzură ridicat.

Adauga un comentariu