Economic Local

ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei! Trei firme au preluat contractul de aproape 70.000 euro

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei Trei firme au preluat contractul de aproape 70.000 euro
ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei

ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei. Trei firme au împărțit contractul de aproximativ 70.000 euro. Procedura a fost împărțită în patru loturi. Autoritatea contractantă consideră că achiziția a fost necesară pentru creșterea debitului de apă potabilă

ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei. Recent, a fost finalizată licitația, contractul final ajungând la o valoare totală de 323.527 lei, fără TVA, aproape 70.000 euro. Procedura a fost împărțită în patru loturi: sistem de producere a dioxidului de carbon, instalații de dozare a hipocloritului de sodiu, sisteme de dozare a hipocloritului de sodiu, sistem de filtrare sub presiune cu material filtrant nisip cuarțos. Echipamentele vor fi folosite pentru stațiile de tratare a apei potabile Victoria și Vlădeni. Primul lot a fost câștigat de către societatea Blue Neon SRL, loturile 2 și 3 de către Grundfos Pompe SRL, în timp ce ultimul lot a fost adjudecat de către societatea Aqua System SRL. Autoritatea contractantă a ales ofertele cu prețul cel mai mic.

ApaVital SA cumpără echipamente pentru tratarea apei ce vor conduce la creșterea debitului

Achiziția este necesară pentru creșterea debitului pe rețelele de distribuție.

„Beneficiile aduse ca urmare a achiziției produselor și echipamentelor se vor observa prin creșterea debitului și/sau a indicatorilor de calitate ai apei tratate. De asemenea, se va asigura o clorinare eficientă pe rețelele de distribuție. Se va observa și o diminuare a consumului tehnic de apă tratată necesară pentru spălarea inversă a materialelor filtrante raportate la cantitățile de apă potabilă produse”, se arată în caietul de sarcini.

În luna martie 2020, ApaVital SA a semnat alt contract, cu societatea Vesta Industry SRL, în valoare de 1.550.264 lei, fără TVA, adică peste 300.000 euro. Firma din Botoșani s-a angajat să furnizeze 5.407 contoare de apă, necesare pentru branșamentele anunțate pentru anul în curs.

Firma de apă-canal cumpără module radio în valoare de aproximativ 100.000 euro

Totodată, ApaVital SA investește în achiziția unor module pentru branșamentele din județul Iași. La procedura din data de 17.06.2020 s-a prezentat o singură societate: Vesta Industry SRL, din Botoșani. Prevederea bugetară a achiziției este de 513.308 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro. Societatea are patru asociați: Valeriu Iftime, Doru Popa, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov. În 2018, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 56,4 milioane lei, profit de aproape 4 milioane lei, datorii de 17,5 milioane lei, cu un număr de 52 angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară.

„Modulele radio urmează a fi montate în locuri greu accesibile (ex. subsoluri, puncte termice, cămine inundate, cămine adânci etc.) pentru creșterea eficienței activității de citire a contoarelor de apă, efectuate de către salariații cu atribuții în acest sens și corectitudinea consumurilor facturate utilizatorilor”, se arată în obiectivul achiziției.

Adauga un comentariu