Economic Local

ApaVital SA cumpără piese auto de 12 milioane de euro! Două firme au câștigat contractul

Publicat: 11 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA cumpără piese auto de 12 milioane de euro Două firme au câștigat contractul
Compania de apă-canal din Iași a alocat o sumă impresionantă pentru piese auto. Două firme au prins potul cel mare

O achiziție importantă organizată de ApaVital SA a fost finalizată. Comisia de evaluare a stabilit că două firme vor furniza piese pentru parcul auto, în valoare de aproape 12 milioane de euro. Piesele vor fi furnizate pe parcursul a doi ani

Compania de apă-canal a finalizat o nouă achiziție în cadrul programului anual de investiții. Recent, ApaVital SA a finalizat o licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi.

Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractului se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Compania de apă-canal a stabilit necesarul în cadrul contractului

Conform autorității contractante, ApaVital SA a identificat un necesar maxim pentru lotul 1 de 57.378 piese, în timp ce pentru lotul 2, necesarul este de 67.468 de piese.

„Toate cheltuielile legate de înlocuirea produselor defecte sau cu vicii ascunse, de remediere a defecțiunilor cauzate de acestea (inclusiv manoperă și montaj) sau restituire a contravalorii acestora, și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, vor fi suportate de către ofertant. Constatarea defecțiunilor se va efectua la punctul de lucru al achizitorului. Ofertantul are obligația să se prezinte la punctul de lucru precizat de către achizitor în termen de maximum două zile lucrătoare de la semnalarea evenimentului”, se mai arată în documentația procedurii.

ApaVital cheltuie 70.000 de euro pe hidranți subterani

Recent, compania de apă-canal a demarat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametrii optimi”, se arată în caietul de sarcini.

Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 de metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Adauga un comentariu