Local

ApaVital SA cumpără produse de balastieră! Firmele pot primi până la 350.000 de euro

Publicat: 30 nov. 2021
Sediul ApaVital din municipiul Iași
Apa potabilă va fi sistată până la ora 22.00

Mai multe cantități de produse de balastieră vor ajunge în depozitele companiei ApaVital. Procedura este programată la mijlocul lunii decembrie 2021. Autoritatea contractantă va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a județului Iași anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 14 decembrie 2021, este programată licitația pentru furnizarea mai multor cantități de produse de balastieră, necesare pentru desfășurarea activităților zilnice. Valoarea estimată a contractului este de 1.697.500 de lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro. Mai precis, produsele vor fi folosite pentru refacerea amplasamentelor sau fixarea conductelor.

„Necesitatea achiziționării acestor produse pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extindere a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatare eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal”, se arată în caietul de sarcini.

Contractul va fi semnat pe o perioadă de un an

Conform procedurii, contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Necesarul constă în 6.500 de tone de piatră spartă, balast – 150 de metri cubi, nisip spălat de râu, granulație 0 – 4 mm – 1.250 de metri cubi, sort concasat 0 – 63 mm – 100 de metri cubi și alte sorturi – 1.150 de metri cubi.

„Toate agregatele trebuie să provină din roci stabile, nealterabile la apă, aer sau îngheț și să nu conțină corpuri străine vizibile (bulgări de pământ, cărbune, lemn, resturi vegetale) sau alte materiale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului”, sunt condițiile impuse prin documentația procedurii.

Un contract similar a fost semnat în trecut cu societatea Kama Build SRL.

ApaVital reface drumurile afectate de lucrări

Nu în ultimul rând, pe data de 15 decembrie 2021, ApaVital SA organizează o altă licitație pentru execuția lucrărilor de refacere a sistemului rutier, în urma intervențiilor realizate la avariile apărute la rețelele de apă-canal. Valoarea estimată a contractului este de 3.326.650 de lei, fără TVA, aproape 665.000 de euro.

„Executantul este pe deplin responsabil pentru conformitatea, stabilitatea și siguranța tuturor operațiunilor executate pe șantier și pentru procedeele de execuție utilizate, cu respectarea prevederilor și a reglementărilor legii privind calitatea în construcții”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor viza tronsoane din municipiul Iași, municipiul Pașcani, dar și orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Vor fi refăcute sisteme rutiere de tip foarte greu, greu, mediu și ușor. Autoritatea contractantă a semnat în trecut un contract pentru furnizarea mai multor loturi de piese auto cu Romtec Austria.

Comentarii
  • Are nevoie clanul Tatu&Mihailescu de materiale să își ridice case, foișoare, cuptoare și altele. Daca nu credeți mergeți în zona străzilor Barbu Ștefănescu Delavrancea și Fântânilor și vedeți palate țigănești.

Adauga un comentariu