Economic Local

„ApaVital” SA extinde rețeaua de alimentare cu apă în mai multe localități din județul Iași! Valoarea contractului este de aproape 4 milioane de euro

Publicat: 15 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA extinde rețeaua de alimentare cu apă în mai multe localități din județul Iași Valoarea contractului este de aproape 4 milioane de euro
Se extinde rețeaua de apă în mai multe localități din județul Iași

Cinci comune din județul Iași vor beneficia de lucrări pentru extinderea rețelei de alimentare a apei potabile. Procedura pentru execuția lucrărilor este programată la începutul lunii octombrie 2021. Prețul scăzut este un criteriu de departajare a ofertelor

Compania de apă – canal extinde rețeaua de alimentare cu apă prin intermediul fondurilor proprii. Astfel, pe data de 07.10.2021, „ApaVital” organizează licitația pentru realizarea lucrărilor. Este vizată conducta de aducțiune pentru comunele Bălțați, Belcești, Coarnele Caprei, Focuri și Gropnița, din județul Iași.

„La predarea amplasamentului va fi solicitată prezența la teren a delegațiilor tuturor deținătorilor de utilități subterane, pentru a superviza identificarea gospodăriei subterane cu un nivel de precizie corespunzător execuției lucrărilor în condiții de siguranță. Identificarea traseelor prin intermediul sondajelor este o operație cu caracter permanent, rezultatele atașându-se la cartea construcției. În funcție de situația întâlnită, proiectantul va fi definitivă și, eventual, va repoziționa în profile vanele de golire și / sau dispozitivele de aerisire / dezaerisire”, se arată în caietul de sarcini.

Se va interveni pe un tronson de aproape 12 kilometri

Conform caietului de sarcini, se va interveni pe un traseu de peste 12 kilometri.

„Zona aparține sectorului de climă temperat continentală, specifică zonelor de deal și șes, caracterizată prin veri călduroase cu precipitații și ierni reci marcate uneori de viscole, dar și cu frecvente intervale de încălzire. În ultima perioadă, se constată fenomene de secetă prelungită alternate de ploi torențiale de grindină, ceea ce conduce la concluzia unei treceri la o climă continental excesivă. Temperaturile medii anuale se încadrează între 8 – 9 grade Celsius, iar zona investiției aparține «zonei calde» cu caracteristicile prevăzute de normativ”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic oferit în cadrul procedurii.

„ApaVital” a prins fonduri europene în valoare de 500.000 de euro

Totodată, compania de apă-canal continuă achizițiile în cadrul unui proiect de 500 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemului de apă și canalizare, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM). Pe data de 20.09.2021, compania organizează o licitație pentru extinderea rețelelor pe axa Podu Iloaiei – Târgu-Frumos. Pentru primul obiectiv, lucrările constau în reabilitarea unei rețele de 2.042 mp, extindere – 2.621 mp, extindere canalizare – 6.647 mp, plus montarea unui număr de 9 stații de pompare.

Al doilea obiectiv vizează extinderea rețelei Buznea, Gănești, Războieni, Dădești, Prigoreni. Este vizată o rețea cu lungimea de 15.834 metri liniari. Sunt prevăzute și 5 stații de pompare de apă uzată. Al treilea obiectiv cuprinde colectorul Dădești – Târgu-Frumos, cu o lungime de 1.553 metri. Ultimul obiectiv urmărește reabilitarea unei rețele cu o lungime de 3.091 metri. Extinderile rețelei de apă sau de canalizare se vor realiza pe o lungime de 12.313 metri. Lucrările vor fi executate în localitățile Scobâlțeni, Podu Iloaiei și Budăi. Valoarea estimată a investiției este de 50.371.428 lei fără TVA, aproape 10 milioane de euro.

Adauga un comentariu