Local

Apel disperat al sindicatelor din cadrul Primăriei Municipiului Iași, după ce bugetul a fost respins

Publicat: 23 apr. 2021
Sistemul de termoficare se prezintă în condiții foarte bune, toate capacitățile de producere și furnizare a energiei termice şi electrice fiind verificate și funcţionând la parametrii optimi, susține Primăria Iași

5.000 de angajaţi ai societăţilor şi companiilor care asigură serviciile de bază ale Municipiului Iaşi fac un apel disperat, după ce bugetul Iașului nu a fost aprobat.

„Partidele reprezentate în Consiliul Local: PNL, USR-PLUS, PSD, PMP

Consilierilor Locali ai Municipiului Iaşi

Stimate Doamne Consilier,

Stimaţi Domni Consilieri,

Vă scriem în numele a 5.000 de angajaţi ai societăţilor şi companiilor care asigura serviciile de bază ale Municipiului Iaşi.

Am luat la cunoștință cu îngrijorare despre blocajul apărut în urma respingerii proiectului de Buget Local pe anul 2021. Din punctul nostru de vedere, această situație extremă va avea consecințe foarte grave în perioada următoare.

Conform legii, societățile şi companiile care asigură serviciile de bază ale Municipiului Iaşi vor intra într-un blocaj total, acesta ducând la neasigurarea acțiunilor de salubrizare, funcționării transportului public, furnizării energiei termice (apă caldă și căldură), ordinii și liniștii publice, îngrijirea spațiilor verzi, lucrărilor de asfaltare și modernizare a străzilor şi trotuarelor, serviciilor din cimitire etc. Dincolo de punerea în pericol a acestor servicii vitale pentru comunitatea ieșeană, vor fi afectate negativ investițiile programate în acest an prin lipsa finanțării venite din partea municipalității.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Iașul și întreaga țară se află în pandemie, blocarea funcționării orașului având drept consecință imediată blocarea a două spitale importante pentru oraş. Nu dorim ca Iaşul să se transforme într-un uriaş focar de COVID-19!

Lipsa finanțării societăților de utilitate publică va genera probleme sociale deosebit de grave prin imposibilitatea plății salariilor către circa 5.000 de angajați, la care se adaugă şi cei din administrația locală. Practic, 5.000 de familii își vor vedea periclitată situaţia financiară.

Având în vedere această situație foarte gravă, neîntâlnită în istoria Iașului și a tuturor orașelor mari din România, facem apel la dumneavoastră ca, în mod urgent, să identificați soluțiile necesare pentru continuarea și asigurarea finanțării serviciilor de utilitate publică ale administrației locale. Noi credem că singura soluție legală este aprobarea de urgență a bugetului consolidat al Municipiului Iași pentru anul 2021!

Noi, reprezentanții sindicatelor, vom discuta cu fiecare angajat pentru a continua activitatea în stradă, dar nu putem sta indiferenți când vedem că tocmai finanțarea serviciilor publice este pusă în pericol de decizii politice, orgolii și interese partinice, în detrimentul cetățeanului și al întregii comunități ieșene.

Nu vă bateţi joc de 400.000 de ieşeni şi de soarta Municipiului Iaşi!

Facem apel la rațiune și vă solicităm să lăsați deoparte intrigile politice și să vă orientați întreaga atenție către cei care v-au asigurat un loc în Consiliul Local pentru a le reprezenta interesele.

În acest moment, interesul tuturor ieşenilor este aprobarea de îndată a bugetului consolidat al Municipiului Iași! Aceasta este cerința tuturor ieșenilor plătitori de taxe și impozite care acum se văd puși în imposibilitatea de a beneficia de serviciile de utilitate publică, lucru de neacceptat într-o comunitate civilizată.

Nutrim speranța că rațiunea și respectul față de cetățean vor prima în fața orgoliilor de partid.Rămâne ca dumneavoastră să dovediți acest lucru”, au transmis

Sindicatul Sindal

Ion Năstate

Sindicatul Liber al Salariaţilor din CTP Iaşi

Cristian Cojocaru

Sindicatul SALT

Radu Barbu

Sindicatul Şoferilor şi Angajaţilor din CTP Iaşi

Paul Păuleţ

Sindicatul SC Servicii Publice Iaşi

Gabriela Roşu

Sindicatul Energia 2013 Iaşi

Sorin Turcu

Sindicatul Naţional PRO LEX Organizaţia Iaşi

Lucian Bunduc

Sindicatul Salariaţilor din Administraţia Publică Locală SINDIPRIM

Gabriela Tudosă

Comentarii
  • Lasa ca va da primarul de la el, mai vinde o vila ,un apartament din blocurile nou construite si aveti prima de miel.Credeati ca o sa-i mai prosteasca pe consilieri cum a facut Simirad si Nichita!

  • Este foarte bine cum a procedat USR-ul. Felicitari! PNL ul face spume la gura degeaba. Va pierde alegerile in Iasi pe toate fronturile. Primaria si CJ Iasi sunt niste relicve preistorice neandertaliene, trebuie reformate masiv. Dpmdv nu ar treb votat bugetul nici pana in 2030 fara Reforma Masiva. De ce la Oradea, Cluj se poate si la Iasi nu? De asta Iasul si Moldova se zbat in saracie si neputinta! Pt ca nu au inteles cum se face treaba corect, cu bun simt si respect fata de oameni! S-au dus vremurile lui Ion Iliescu, Dragnea etc. Astazi fiecare ora conteaza pt a putea sa faci ceva mai bun pt oamenii acestor locuri. Nu sa astepti un buget in fiecare an, sa umpli conturile firmelor de casa. As vrea alegeri anticipate la Iasi, la primarie si CJ!

  • Sunt 4 luni de cand orasul functioneaza fara buget aprobat. N-am observat sa fie mai rau decat anul trecut, cand bugetul era aprobat.

    Sindicatele? Sa lase vaicareala in presa. Daca vor sa faca ceva, atunci sa-l preseze pe Chirica sa scoata smenurile cu dedicatie din proiectul de buget.

  • Sindicatele CTP niște slugi ale directorilor, pe când o grevă o acțiune de protest vi se pare normal ca un șofer să ia salar 2500 RON, per lună ok am înțeles lucrăm cu libere conform legii atunci umblați la salariu de încadrare nu durează mult și rămâneți acuși iară fără personal de bord.

  • @Peste 4 ani vom fi la fel de fraieri Mai boule btu vorbesti peste 3,5 ani vor fi alegeri locale parlamentare si prezidentiale si va cistiga PSD si care va face coalitie cu AUR peste 3,5 ani vom vedea ce primar va candida la Iasi si ce sansa are sa cistige alegerile tu nu vezi ca lumea nu vrea sa mai iasa la vot,este scirbita de actuala clasa politica acest USR si Closette Chichirau si-au batut si isi bat joc de un oras cu 550000 de locuitori dinsii habar nu au sa conduca un minister al sanatatii nu mai spun sa guverneze si sa conduca tara fiindca dinsii habar nu au sa conduca tara sunt total aerieni,eu nu stiu de ce unii sustin sus si tare ca USR-ul ar fi mai bun altii PNL-ul eu nu inteleg cit de prosti sunt unii sunt mai prosti decit prevede legea au votat cu USR cu beizadelele securitatii si se pling ca nu este bine nici nu are cum sa fie bine cu un deputat de Iasi Closette Chichirau care a votat impotriva proiectelor Iasiului si al bugetului municipiului Iasi eu nu inteleg cum tu ca deputat de Iasi votezi impotriva proiectelor Iasiului si impotriva bugetului municipiului Iasi doar ca sa lovesti in Chirica cit de proasta poti sa fii ca sa fii impotriva Iasiului si al celor care te-au ales in CL.

  • @Peste 4 ani vom fi la fel de fraieri Mai boule btu vorbesti peste 3,5 ani vor fi alegeri locale parlamentare si prezidentiale si va cistiga PSD si care va face coalitie cu AUR peste 3,5 ani vom vedea ce primar va candida la Iasi si ce sansa are sa cistige alegerile tu nu vezi ca lumea nu vrea sa mai iasa la vot,este scirbita de actuala clasa politica acest USR si Closette Chichirau si-au batut si isi bat joc de un oras cu 550000 de locuitori dinsii habar nu au sa conduca un minister al sanatatii nu mai spun sa guverneze si sa conduca tara fiindca dinsii habar nu au sa conduca tara sunt total aerieni,eu nu stiu de ce unii sustin sus si tare ca USR-ul ar fi mai bun altii PNL-ul eu nu inteleg cit de prosti sunt unii sunt mai prosti decit prevede legea au votat cu USR cu beizadelele securitatii si se pling ca nu este bine nici nu are cum sa fie bine cu un deputat de Iasi Closette Chichirau care a votat impotriva proiectelor Iasiului si al bugetului municipiului Iasi eu nu inteleg cum tu ca deputat de Iasi votezi impotriva proiectelor Iasiului si impotriva bugetului municipiului Iasi doar ca sa lovesti in Chirica cit de proasta poti sa fii ca sa fii impotriva Iasiului si al celor care te-au ales in CL sunt unii retarzi care nu inteleg unele lucruri.

  • Dar de ce nu se revolta sindicatele ca Iasul nu are PUG, ca Iasul nu are strazi asfaltate si parcari,ca circulatia este un dezastru cu aceste semafoare inteligente, ca s-a construit o telegondola nefolosibila la Ciric, ca primarul a ridicat birurile, ca aveti salarii foarte mari, etc????????????? Aaaaaaaaa, a dat Chirica bani pentru articol?

  • Marș putorilor la munca, cerșetori pe bani mulți. Apropo, putoarea roșcată și costeliva care lucra la HR la Primărie prin 2017 mai este acolo? Macar pentru gloanțele ca ea și nu interesează pe nimeni ca n-aveti salarii.

Adauga un comentariu