Local

Apelul liderului USLIP Iaşi către autoritățile ieşene: Salvaţi Pădurea Bârnova

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Apelul liderului USLIP Iaşi către autoritățile ieşene Salvaţi Pădurea Bârnova

Liderul USLIP Iași a făcut un apel către autoritățile ieșene. Apelul face referire la Pădurea Bârnova.

„Stimați ieșeni, mă adresez direct dumneavoastră într-o problemă care ne implică pe toți. Tăierea agresivă a pădurii din coasta Iașiului zona Bârnova, Dobrovăț cu planuri de defrișare până la Schitu Duca-Poieni nu poate fi justificată de nicio așa-zisă regenerare! Se taie în devălmășie atât arbori sănătoși, cât și nesănătoși. „Regenerarea” implică afectarea în următorii 20-30 de ani a unei generații întregi de dreptul de a beneficia de acest „plămân verde” ce reprezintă un adevărat filtru împotriva poluării.

În paralel vorbim de o catastrofă ecologică și de distrugerea unui ecosistem cu implicații grave asupra faunei și florei.

Pe această cale mă adresez direct și Domnului Primar al Municipiului Iași Ing. Mihai Chirica. Vă rog să interveniți URGENT pentru a opri defrișările „legale” ce reprezintă un atac direct la sănătatea ieșenilor și a faunei din proximitatea Iașiului. Sunt convins că autoritatea conferită de funcția deținută vă permite să faceți toate demersurile pentru a evita o catastrofă ecologică pe cale de a fi desăvârșită. Menționez că în acest moment atât pădurea Bârnova dinspre Dobrovăț, cât și cea pe care o știm cu toții de-a lungul drumului național spre Poieni sunt deja afectate de tăierile „legale” care par să aibă loc fără niciun discernământ.

Domnule Ministru Costel Alexe cunoașteți problema și totuși nu ați făcut nimic! Așteptările, cel puțin ale mele de la dumneavoastră au fost foarte mari. M-ați dezamăgit și sunt convins că nu doar pe mine, ci și un întreg oraș. Aveți ocazia de a stopa defrișările și vă solicit realizarea unei anchete printr-o comisie care să includă și membri ai societății civile din Iași. Ar fi foarte interesant de văzut drumul miilor de metri cubi care au plecat din pădurea Bârnova. Care a fost destinația finală? Știe cineva numele firmei care a beneficiat de această masă lemnoasă?

Solicit autorităților Statului român, Prefectură, Gardă de Mediu, Poliție Județeană să efectueze anchete asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo și să prezinte public rezultatele constatate. Lipsa de reacție vă transformă în complici la ceea ce pare a fi un jaf cu acte în regulă.

Avem credința (care însă poate fi zdruncinată de constatări) că Direcția Silvică Iași este doar un executant a unor ordine venite de mai sus.

În acest context prezumăm buna credință a domnului Director de la această instituție și a angajaților Direcției Silvice Iași.

Dragi ieșeni, problema despre care discutăm nu este personală, ci este a întregii comunități. De modul cum vom ști să apărăm ce a mai rămas din ceea ce a fost o frumoasă pădure de fagi și stejari va depinde calitatea vieții noastre și a copiilor noștri în viitor.

În final sunt convins că împreună putem face orice! Vom învinge și pandemia și am credința că vom opri și tăierile „legale” care au loc în pădurea Bârnova.

Vă mulțumesc pentru atenție!
Cu speranța că vom face cu toții zid pentru a salva PĂDUREA NOASTRĂ!”, a transmis Laviniu Lăcustă, lider USLIP Iași.

Adauga un comentariu