Culinar

Aperitiv de post – Chifteluţe din cartofi, cu ceapă verde şi pătrunjel

Publicat: 27 apr. 2020

Ai încercat vreodată să prepari chifteluţe din… cartofi fierţi? Sunt gustarea perfectă pentru o masă de prânz, iar asta pentru că aromele de pătrunjel şi de ceapă verde se vor îmbina armonios!

Ingrediente:

3-4 cartofi
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură ceapă verde
3 linguri amidon sau făină
ulei, pentru prăjit
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare:

Speli cartofii foarte bine, sub jet de apă rece şi îi pui la fiert. Ulterior, îi scoţi din apă, laşi să se răcorească, îi descojeşti şi îi zdrobeşti pentru a obţine un piure. Într-un bol încăpător, pui cartofii pasaţi şi adaugi pătrunjelul şi ceapă verde curăţate, spălate şi tocate mărunt. Presari cu sare şi piper, după gust, apoi cerni amidonul sau făina. Amesteci până obţii un aluat omogen.

Cu ambele palme, formezi chifteluţele rotunde şi le dai deoparte până încingi uleiul într-o tigaie. Le prăjeşti pe ambele părţi câteva minute până se rumenesc. Le poţi servi cu sosul preferat sau ca garnitură.





Adauga un comentariu