Prima pagină » Culinar » Aperitiv din foietaj, rapid și delicios! O rețetă mai simplă ca aceasta nici nu poate fi!

Aperitiv din foietaj, rapid și delicios! O rețetă mai simplă ca aceasta nici nu poate fi!

15 feb. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Atunci când ai invitați la cină sau pur și simplu vrei să îți surprinzi familia, un aperitiv din foietaj, rapid și delicios este ideea perfectă care te poate scoate din încărcătură, mai ales când ești pe grabă. Crocant, aromat și plin de savoare, este combinația ideală de ingrediente care te va face să revii la această rețetă de fiecare dată când ai nevoie de ceva rapid și delicios.

Foietajul este un aluat subțire, pufos, ce se potrivește perfect cu o varietate de umpluturi delicioase. Acest aperitiv clasic este popular la petreceri, pe masa de sărbători sau orice altă ocazie specială. Iată cum să pregătești cel mai delicios aperitiv cu foietaj.

Aperitiv din foietaj, rapid și delicios

Foietajul e genul acela de ingredient pe care îl poți folosi într-o grămadă de rețete și mereu iese ceva bun. E perfect pentru sărbători, când vrei să faci niște aperitive care să arate bine și să fie și gustoase. Poți să găsești foietaj gata făcut la magazin, pe care doar îl scoți din ambalaj și începi să-l folosești.

Asta înseamnă că poți să te concentrezi mai mult pe umpluturi și pe cum să le faci să arate bine, în loc să pierzi timpul făcând aluatul de la zero. Deci, dacă vrei să impresionezi oaspeții și să le faci ceva special, dar fără bătaie de cap prea mare, foietajul e alegerea perfectă. E versatil, ușor de folosit și rezultatele sunt mereu pe placul tuturor.

Pentru acest aperitiv ai nevoie de 700 g aluat foietaj; 2 ouă fierte; 120 g cremă de brânză; 150 g cașcaval ras; 100 g șuncă; 3 castraveți murați; 250 g ciuperci; 100 g parmezan și 1 ou. Pentru sos ai nevoie de 300 g roșii cherry; 20 g usturoi; 20 ml ulei de măsline; 3 g sare; 2 g piper negru; 2 cepe albe ceapă; 10 g pătrunjel și 3 g ierburi de provence.

Indicații de preparare

Mai întâi întindem aluatul de foietaj pe o hârtie de copt și crestăm la un capăt cu o rolă pentru a obține niște fâșii. Pe partea care a rămas necrestată punem o compoziție făcută din 2 ouă fierte zdrobite și crema de brânză.

Se întinde compoziția în mod egal cu o lingură, iar pe deasupra se răzuiește cașcavalul. Se aranjează cașcavalul ras, după care se dă prin răzătoare și șunca, și cei trei castraveți murați, aranjându-i uniform în straturi peste straturile deja existente. Se toacă mărunt ciupercile și se așază peste, apoi se dă prin răzătoare parmezanul, așezându-le pe straturi deasupra celorlalte ingrediente.

La capătul unde încep fâșâile crestate, se unge aluatul foietaj cu pensula înmuiată într-un ou. Apoi se unge cu ou ruloul formal și se aduce peste el fiecare fâșie, formând o mică fundiță prin răsucire fiecărei bucăți de aluat. Apoi formăm ruloul într-un cerc, formând astfel o coroniță pe care o lipim la capăt, apoi se unge cu ou înainte de a băga la cuptor aperitivul pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Între timp pregătit sosul, pentru care se taie roșiile cherry pe din două și le punem într-o tavă cu usturoiul și turnăm peste uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper și dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.

Între timp se toacă 2 cepe pe care le călim într-o tigaie la foc mediu până își schimbă culoarea, apoi într-un blender se pun roșiile cu usturoiul scoase de la cuptor, ceapa călită, pătrunjelul și condimentăm cu ierburi de provence. Se mixează foarte bine și sosul este gata, fiind perfect pentru un aperitiv din foietaj care este rapid și delicios.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Moment istoric la Chefi la cuțite, în această seară: toți cei patru Chefi oferă cuțitele de aur după o jurizare
Playtech.ro
Cea mai simplă reţetă de paste. Are 5 ingrediente şi a fost inventată de Jamie Oliver
observatornews.ro
Cod galben de ploi în mai multe județe, până vineri, ora 12:00. Vremea se strică în toată țara
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Regulile de care mulți șoferi uită. Se pot trezi fără permis
SportpeSurse
Amor pasional între Ion Țiriac și nepoata lui Ion Iliescu. A dus-o la altar pe fugă, toți au fost luați prin surprindere
Playtech.ro
Anunţul momentului pentru pensionari! Când primesc banii obţinuţi odată cu mica recalculare. Este chiar...
Dailybusiness.ro
Călătoria cu trenul din Europa pe care nu ar trebui să o ratezi! Ai ocazia să vezi 3 țări, iar prețul biletului este accesibil
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`