Culinar

Aperitiv: Pârjoale de cod la cuptor

Publicat: 28 apr. 2020

Peştele nu trebuie să lipsească de la masa de Revelion. Se spune că, dacă mănânci peşte, aşa cum el înoată prin apă, aşa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără ca ele să te afecteze.

Ingrediente:

500 g file cod, fără piele
1 ou
4 căţei usturoi
sare
piper
2 linguri ulei de măsline
1 legătură mărar

Mod de preparare:

Cureţi peştele de eventualele oase, îl dai prin maşina de tocat. Adaugi oul, uleiul de măsline, sarea, piperul, usturoiul zdrobit şi mărarul tocat. Dai compoziţia la frigider o oră. Cu mâinile umezite, formezi chifteluţe, le aplatizezi uşor şi le pui într-o tavă cu hârtie de copt. Le coci la 180 °C, 20-25 de minute.





Adauga un comentariu