Culinar

Aperitive de Crăciun. Rețete inedite pentru o masă de neuitat în familie

Publicat: 16 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aperitive de Crăciun. Rețete inedite pentru o masă de neuitat în familie
Aperitivele de Crăciun sunt delicioase, au un aspect deosebit și pot fi pregătite cu ușurință.

Multe femei vor să afle care sunt cele mai gustoase și spectaculoase aperitive de Crăciun. În zi de sărbătoare îi putem cuceri pe cei dragi cu niște mâncăruri delicioase, aromate și cu un aspect deosebit. Iată câteva rețete inedite pentru o masă de neuitat în familie.

Aperitive de Crăciun

Masa de Crăciun este un prilej de întâlnire cu cei dragi, iar mâncărurile trebuie să fie pe placul tuturor celor de la masă. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște preparate savuroase, rafinate și cu un aspect spectaculos, putem face niște aperitive de Crăciun.

Acestea sunt ușor de făcut, dar avem nevoie de mai multe ingrediente și de un strop de imaginație. Aperitivele de Crăciun le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pe lista celor mai gustoase rețete de aperitive se află coșulețele aperitiv cu salată boeuf, crochetele din ciuperci cu susan, rulada de ciuperci, coșulețele cu salată de icre, ruladă din piept de pui cu legume sau niște clătite cu dovlecei.

Rețetele de aperitive de Crăciun sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă aceste delicii putem să îi surprindem pe cei dragi și cu un escalop de porc făcut la tigaie sau la cuptor, servit cu o salată asortată de legume.

Aperitivele de Crăciun sunt delicioase, au un aspect deosebit și pot fi pregătite cu ușurință. Dacă avem în vedere câteva trucuri din rețetele marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat

Idei spectaculoase pentru o masă de neuitat

Un aperitiv ideal pentru masa de Crăciun este rulada din piept de pui cu legume. Pentru aceasta vom avea nevoie de un pirpt de pui dezosat, 5 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ou, legume mexicane congelate, sare și piper după gust.

Mai întâi vom toca pieptul de pui împreună cu usturoiul apoi adăugăm morcovul dat prin răzătoare.  Se adaugă și un ou apoi se potrivește gustul cu sare și piper. Pe o folie de aluminiu unsă cu un pic de ulei vom întinde compoziția de carne într-un strat subțire. Deasupra se pun legumele mexicane congelate și se uniformizează. După aceea se rulează cât mai strâns.

Rulada împachetată în folie de aluminiu se așază într-o tavă, se pune apă cât să acopere jumătate din ruladă apoi se dă la cuptor. Se lasă rulada la cuptor până scade toată apa apoi o mai lăsăm câteva minute pentru a se rumeni.

Se lasă rulada la răcit apoi se feliază pentru a fi servită. Cu siguranță acest aperitiv va fi pe placul tuturor celor de la masă. Un alt aperitiv rafinat și gustos este salata de icre. Apreciată este și rulada aperitiv din brânză dulce. Dacă vrem să pregătim rapid un deliciu ușor, gustos, și sățios, ideale sunt niște clătite cu dovlecei. Pentru acestea avem nevoie de 2 ouă, o cană cu apă minerală, un dovlecel, 3 linguri de ulei, mărar și  pătrunjel proaspăt, sare și piper, o cană cu făină și cașcaval ras.

Rețetele de aperitive de Crăciun sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Acestea se fac rapid, iar dacă folosim ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu