Economic Local

Aproape 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de termoficare

Publicat: 16 mart. 2020
SONY DSC

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare a lansat săptămâna trecută ghidul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de termoficare”. Acesta a fost actualizat pentru a sprijini investițiile în rețele de termoficare centralizată din alte centre urbane care nu au fost preidentificate inițial, în scopul deschiderii unui nou apel în cadrul obiectivului. Zonele urbane din Iași care nu sunt acoperite în prezent de termoficarea centralizată sun Bucium și Copou.

Apelul, cu o alocare de 96 de milioane de euro din fonduri europene, va finanța proiecte integrate de termoficare ce țin de modernizarea/extinderea rețelelor termice primare și secundare, inclusiv a punctelor termice din sistemele de alimentare cu energie termică. Acest lcuru ar urma să fie făcut prin implementarea tehnologiilor moderne, performante, care să îndeplinească toate cerințele actuale privind pierderile de căldură și de fluid și care să conducă la reducerea emisiilor de CO2.

Banii se dau doar pentru rețelele deja modernizate

„Extinderea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice va fi finanțabilă doar în contextul în care rețeaua existentă a fost reabilitată integral, iar extinderea este justificată pentru a accentua sustenabilitatea sistemului”, se arată în regulamentul programului.

Eligibilă în acest program este achiziționarea/ modernizarea echipamentelor necesare bunei funcționări a sistemelor de pompare a agentului termic, precum și implementarea de Sisteme de Management Energetic (măsurare, control și automatizare a SACET)..

Comentarii
  • “Dezvoltarea infrastruct. de termoficare “
    Cine a investit ? Primaria prin fonduri UE !
    Cine o foloseste ? Veolia !
    Cine profita ? Veolia!
    Ce primeste primaria ? un dest obscen ….

Adauga un comentariu