Local

Aproximativ 1.900 de ieșeni se află în izolare la domiciliu

Publicat: 04 mai 2020
Cum să reacționezi in fata persoanelor care nu respectă măsurile de izolare
Cum să reacționezi in fata persoanelor care nu respectă măsurile de izolare

Un număr de 1.884 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 140 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 472 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 29 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 277 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 305 sancţiuni contravenţionale în valoare de 443.200 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu