National

Aproximativ 100.000 de cetăţeni au tranzitat granițele României

Publicat: 15 iul. 2020
Aproximativ 100.000 de cetăţeni au tranzitat granițele României
Aproximativ 100.000 de cetăţeni au tranzitat granițele României

Aglomeraţia la granițele României este neschimbata fata de ultimele săptămâni. Peste 96.000 persoane au trecut frontierele țării în ultimele 24 de ore. Peste 47.000 persoane au intrat în țară și mai mult de 49.000 persoane au ieșit.

100.000 de români şi străini au tranzitat frontierele din România

Prin punctele de frontieră de la nivelul statului român au trecut, marți, 14 iulie 2020, circa 96.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 38.000 mijloace de transport (dintre care 14.200 automarfare). Pe sensul de intrare au fost nu mai puțin de 47.300 persoane cu 18.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 49.200 persoane cu 19.900 mijloace de transport.

Frontiera cu statul ungar, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 43.400 de persoane şi 21.500 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 18.200 de persoane cu 9.400 mijloace de transport.

„Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, transmite Poliția de Frontieră.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, polițiștii de frontieră au constatat 48 fapte ilegale, dintre care 26 infracţiuni şi 22 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 12.300 lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 26.200 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 25 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 12 cetăţeni români din diferite motive legale.

Anunțul primarului din Santorini destinat românilor

Primarul din Santorini, Antonis Sigalas, dă asigurări turiștilor români că pe insulă s-au luat toate măsurile necesare epntru prevenirea infectării cu COVID-19. Antonis Sigalas a precizat că insula nu a înregistrat până acum niciun caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV2.

 „Toate măsurile sunt aplicate aici. Am făcut în jur de 150 de teste pe zi. Depinde de câţi oameni vin, câte zboruri avem. Astăzi avem în jur de 10 zboruri/zi din afara Greciei. Pentru că avem în jur de 1.500 de turişti în fiecare zi care vin cu chartere, noi facem 10% teste. Până acum, nu am avut nicio problemă. Dacă vor fi probleme, suntem pregătiţi. Suntem foarte bine organizaţi pentru orice”, a spus Antonis Sigalas.

Primarul îi îndeamnă pe turiştii români să viziteze Santorini în acest an, deoarece nu este aglomerat, ca altădată.

„Fiecare client este separat cu adevărat de altul. Check-in-ul şi check-out-ul se pot face în cameră. Micul dejun se poate servi fără nicio problemă. Noi ne protejăm vizitatorii, suntem foarte atenţi, este dezinfectant peste tot, folosim masca, menţinem distanţa, deci toate măsurile sunt aplicate aici. Nu ne este frică şi trebuie să înţelegem că din martie şi până azi nu am avut niciun caz de coronavirus aici, în Santorini. Toată lumea a trebuit să înveţe ce trebuie să facă, cum să servească, astfel încât să fie în siguranţă, atât ei, cât şi clienţii. Spitalul din Santorini este foarte bun şi, de asemenea, fiecare hotel are un doctor special pentru asta. Existăm şi un hotel special pentru cazurile de Covid-19 depistate, cu 30-35 de camere”, a arătat oficialul.

Adauga un comentariu