Local

Aproximativ 2.000 de ieșeni se află în izolare la domiciliu

Publicat: 05 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Iași: 3.610 persoane se află în izolare la domiciliu și 31 persoane în carantină
Concediile medicale pentru izolare și carantină se plătesc până la sfârșitul anului

La nivelul județului Iași, se aflî în izolare la domiciliu 1.974 de persoane, iar în carantină în spațiile special amenajate 499 de persoane.

„Un număr de 1.974 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 109 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 499 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 31 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 330 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 203 sancţiuni contravenţionale în valoare de 409.895 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu