Actualitate

Aproximativ 3.500 de angajați Sanitas protestează din cauza salarizării

Publicat: 25 ian. 2023
Aproximativ 3.500 de angajați Sanitas protestează din cauza salarizării
Alături de Federația Sanitas, şi Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR pichetează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Sindicatele sanitare au ieşit în stradă alături de reprezentanţii spitalelor CFR. Mii de oameni se tem că îş pierd locurile de muncă şi sunt nemulţumiţi de salariile lor.  Angajaţii din Sănătate flutură steagurile României şi atrag atenţia prin sunete făcute de fluiere şi vuvuzele. Peste 3.500 de persoane au fost prezente în această dimineaţă la protestul Sanitas din faţa Ministerului Transporturilor.

De asemenea, reprezenanţii sindicatelor au avut foi cu mesaje ca: „Nu ai străzi, dar faci trotuare/ Şi mai nou omori spitale” şi „Spitalele CFR nu sunt monedă de schimb/ Pentru un politician meschin”

„Vorbim de o nouă iniţiativă făcută pe picior a Secretariatului General al Guvernului pentru externalizarea acestui serviciu, respectiv transferul lor de la Ministerul Transporturilor către autorităţile locale. A fost o solicitare către Secretariatul General către şefii UAT-urilor în care li s-a cerut să preia spitalele CFR.

Noi ştim că dintotdeauna atât Ministerul de Interne, Ministerul Apărării cât şi Ministerul Transporturilor au avut reţea sanitară proprie, paralelă pentru că deservesc unităţi cu un anumit specific, servicii medicale specializate conform cerinţelor din acest sector. Dacă e să vorbim de armată, acolo controalele medicale şi standardele profesionale, respectiv standardele specifice profesiei sunt unele. Acelaşi lucru şi în cadrul transporturilor”, a declarat Mircea Cioclan, vicepreşedintele Sanitas.

Alături de Federația Sanitas, şi Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR pichetează Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
Adauga un comentariu