Local

Aproximativ 4.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, în Iași

Publicat: 02 iun. 2020
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Circa 4.000 de persoane se află în izolare la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate, pe raza județului Iași. În carantină în spațiile speciale amenajate se mai află doar 35 de persoane.

„Un număr de 3.922 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 428 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 35 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 4 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1.158 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.”, conform DSP Iași.

Adauga un comentariu