International

Aproximativ 60 de marinari, testați pozitiv cu noul coronavirus după 35 de zile pe mare

Publicat: 16 iul. 2020
Aproximativ 60 de marinari, testați pozitiv cu noul coronavirus după 35 de zile pe mare

Vasul de pescuit Etchizen Maru a revenit în port după ce unii dintre pasagerii săi au prezentat simptome tipice de COVID-19, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), indicând că 57 de marinari, din totalul de 61 de membri ai echipajului, au fost diagnosticaţi pozitiv la coronavirus după ce au fost supuşi unui nou test.

60 de marinari, diagnosticați cu Covid-19

Membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului. Doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.

Or, membrii echipajului au efectuat o carantină obligatorie de 14 zile într-un hotel din Ushuaia (sud) şi înainte de aceasta fuseseră supuşi unor prelevări ale căror rezultate s-au arătat negative, potrivit unui comunicat al ministerului.

Doi dintre aceştia au fost testaţi negativ, iar alţi doi aşteaptă rezultatul testului, a precizat Comitetul pentru operaţiuni de urgenţă al provinciei.

Oficialităţile din Argentina încearcă să rezolve cazul misterios a 57 de marinari care au fost infectaţi cu coronavirus după ce au petrecut 35 de zile pe mare, deşi testele pe care le-au făcut înainte de plecare au fost negative, potrivit yahoonews.com.

Nava de pescuit Echizen Maru s-a reîntors la ţărm în portul Ushuaia după ce unii din membrii echipajului au început să prezinte simptome specifice COVID-19.

Doi marinari au fost internaţi în spital, în timp ce restul au putut rămâne la bord

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, ştiind că, timp de 35 de zile nu au avut niciun contact cu uscatul şi că alimentarea s-a făcut la ieşirea din portul Ushuaia”, a explicat Alejandra Alfaro, director al serviciilor de sănătate din Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor în rândul echipajului pentru a stabili cronologia contaminărilor”, a adăugat ea

După cum a afirmat şeful serviciului de boli infecţioase de la Spitalul regional Ushuaia, Leandro Ballatore, este vorba despre un „caz care scapă oricăror descrieri din publicaţiile de specialitate, pentru că o perioadă de incubaţie atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri”.

„Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Este ceva frapant, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat înainte de a stabili ce s-a întâmplat”, a insistat expertul în boli infecţioase şi membru în Comitetul operaţional de urgenţă al provinciei.

Echipajul a fost plasat în izolare la bordul vasului, ancorat în portul Ushuaia.

Argentina a depăşit duminică pragul de 100.000 de cazuri, iar numărul morţilor se ridică la 1.859. Majoritatea covârşitoare a contaminărilor a avut loc în regiunea Buenos Aires.

550 de marinari de pe portavionul american Theodore Roosevelt, infectaţi cu noul coronavirus

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Marina americană a anunţat că 92% dintre membrii echipajului poertavionului au fost testaţi pentru virus, reieşind 550 de rezultate pozitive şi 3.673 de rezultate negative. Marina a mai comunicat că 3.696 de marinari au fost mutaţi pe uscat.

Epidemia izbucnită la bordul portavionului nuclear a condus marţi la demisia lui Thomas Modly din funcţia de secretar al Marinei în urma unei reacţii de urgenţă pentru demiterea şi ridiculizarea comandantului navei, care a cerut ajutor raportând apariţia unui focar de coronavirus la bord.

Adauga un comentariu