Info Turism

Arata ca o buruiana, dar din ea se fac inghetate, prajituri si compot. Cum se prepara rubarba, secretul din bucataria sasilor

Publicat: 21 mai 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9
Rubarba a fost cinstita duminica in localitatea Saschiz din judetul Mures. Planta, apreciata de saxoni si pastrata cu sfintenie in zonele sasesti din Transilvania, a fost ingredientul principal al gospodinelor din sat.
Din rubarba, doamnele si domnisoarele din Saschiz au pregatit prajituri, gemuri si diferite feluri de inghetate, iar toate aceste preparate au fost savurate de zeci de turisti. Tinerii s-au intrecut ca sa afle cine mananca cel mai repede prajiturile cu rubarba pregatite cu mult drag si spor de gospodine iar regula concursului a fost sa nu se foloseasca de maini, infromeaza stirileprotv.ro.

Vezi si Destinatii cu gust: delicatesa frantuzeasca care a intrat in bucatariile de pe litoral 

Intre timp, turistii savurau bucatica cu bucatica dulciurile cu gust dulce acrisor. Compoturile au fost pe gustul stranilor veniti din Franta sau Spania. Multi au recunoscut ca e pentru prima data cand gusta o astfel de bautura.
Reteta compotului ne-o ofera Daniela, o gospodina din Saschiz: „Dupa ce a dat in clocot, se pune rubarba, se lasa 2-3 minute, se pune lamaie pentru aroma si e foarte bun, racoritor”
Inghetata de rubarba a fost insa cea mai laudata. Pentru ca a avut un mare succes, gospodinele se gandesc sa includa desertul in meniul restaurantelor din zona.
La final, organizatorii au premiat cea mai gustoasa delicatesa, dar si cea mai lunga planta crescuta in gradina. Localitatea Saschiz, unde a avut loc sarbatoarea rubarbei, este una dintre destinatiile preferate ale mostenitorului tronului Marii Britanii, Printul Charles.
Adauga un comentariu