Culinar

Ardei copți cu sos de roșii, un preparat culinar savuros. O rețetă delicioasă și ușor de făcut

Publicat: 15 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ardei copți cu sos de roșii un preparat culinar savuros. O rețetă delicioasă și ușor de făcut
Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o garnitură gustoasă și aromată, ideali sunt ardeii copți cu sos de roșii.

Dacă vrem să pregătim acasă o garnitură delicioasă pentru carne de orice fel, ideali sunt gustoșii ardei copți cu sos de roșii. Această mâncare este aromată, savuroasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil. Iată rețeta delicioasă cu care vom pregăti cei mai buni ardei copți cu sos de roșii.

Ardei copți cu sos de roșii, un preparat savuros

Când vine vorba de gustoasele garnituri pentru carne rețetele sunt diverse și spectaculoase. Ardeii copți la grătar cu sos de roșii reprezintă garnitura perfectă, dar poate fi servită și ca fel principal. Această mâncare gustoasă și sănătoasă este pe placul multora dintre noi. Dulceața ardeilor roșii combinată cu dulceața sosului de roșii fac din acest preparat un adevărat deliciu culinar.

Pentru a pregăti acasă această mâncare delicioasă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație pentru un succes garantat. Dacă vom adăuga și câteva arome inedite, la final vom obține cei mai buni ardei copți cu sos de roșii.

Acest preparat culinar poate fi pregătit și pentru sezonul rece, fiind păstrat în cămară și servit iarna. Pe lângă ardeii copți asezonați cu sos de roșii, gospodinele mai pregătesc pentru cămară și murături gustoase, precum castraveți sau gogonele murate, dar și pepeni murați felii la borcan.

Nelipsit este și deliciosul compot de cireșe pentru iarnă, răcoritor și sănătos. Rețetele de compot sunt diverse și pot fi pregătite în funcție de preferințe.

Ardeii copți cu sos de roșii sunt ușor de pregătit acasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Cea mai simplă rețetă pentru o mâncare gustoasă și sănătoasă

Pentru a pregăti acasă ardei copți cu sos de roșii avem nevoie de 3 ardei capia și 1 ardei gras, 1 ceapă, 3-4 roșii bine coapte, 3 linguri de ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi, 1 linguriță de zahăr, 2 foi de dafin, busuioc, cimbru, sare și piper după gust.

Se coc ardeii fie pe plită, pe grătar, pe flacăra aragazului sau în cuptor. Pentru un plus de savoare, putem coace ardeii la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ardeii se vor rumeni la voie și vor fi fragezi și gustoși. După ce ardeii se înnegresc la suprafață, iar la interios devin moi și dulci, se întorc pe toate părțile, iar când sunt gata se lasă la răcit timp de câteva minute.

După aceea savuroșii ardei copți se cojesc de pielița arsă. Ulterior se taie în două și se scot semințele apoi se taie codițele și se toacă ardeii în bucăți mici. Punem la încins uleiul într-o tigaie întinsă unde vom pune ceapa tăiată julien sau tocată mărunt. Se lasă ceapa la călit la foc mic până când se înmoaie bine, apoi se adaugă în tigaie usturoiul tăiat mărunt.

După aceea, se pun roșiile decojite și tăiate cubulețe mici. Se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn și se mărește focul la mediu. Se adaugă ulterior sarea, piperul, cimbrul, busuiocul și foile de dafin după gust. Dacă sosul este prea acru se pune 1 linguriță de zahăr. Se fierbe sosul timp de 15 minute apoi se ia de pe foc. La final, se amestecă ardeii copți cu sosul de roșii pentru a obține un preparat culinar savuros. Această mâncare poate fi servită ca atare sau poate fi garnitura perfectă alături de o carne friptă la grătar sau făcută în cuptor.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu o garnitură gustoasă și aromată, ideali sunt ardeii copți cu sos de roșii. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu culinar.

Adauga un comentariu