Culinar

Ardei cu sare la borcan pentru iarnă. Cum să conservi cel mai bine ardeii pentru umplut

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ardei cu sare la borcan pentru iarnă. Cum să conservi cel mai bine ardeii pentru umplut
Pune ardeii cu gura în jos pe șervețele absorbante și lasă-i să se scurgă câteva ore.

Cauți o rețetă de ardei cu sare la borcan pentru iarnă? Ei bine, în rândurile care urmează, află cum să conservi cel mai bine ardeii pentru umplut.

Ardeii grași pot fi conservați pentru umplut în diverse feluri: în sare, la congelator, în saramură sau în oțet. Alege cea mai bună variantă pentru tine și bucură-te de gustul nemaipoment de ardei copt la soare, chiar și în sezonul rece.

Spor la treabă!

ardei grași cu sare la borcan pentru iarnă
Ardeii grași pot fi conservați pentru umplut în diverse feluri: în sare, la congelator, în saramură sau în oțet.

Ardei cu sare la borcan pentru iarnă

Curăță de semințe câți ardei ai nevoie și pune-i la fiert în apă cu sare. Opărește-i câteva minute, apoi lasă-i la scurs. Este foarte important să nu aibă deloc apă, pentru a fi conservați ca la carte.

Pune ardeii cu gura în jos pe șervețele absorbante și lasă-i să se scurgă câteva ore. Apoi, pune-i unul în altul și presară-i cu multă sare de murături.

Așează-i în borcane sau în cutii din plastic, acoperă-i cu sare, iar, înainte de a-i folosi pentru umplut, pune-i în apă rece la desărat.

Ardeii conservați asftel rezistă mai bine de un an.

Ardei la congelator pentru iarnă

Curăță ardeii, opărește-i în apă cu sare și lasă-i la scurs. Așează-i unul în altul și pune-i în pungi care se închid perfect. Dacă ai posibilitatea, poți, chiar, să videzi pungile.

Păstrează ardeii la congelator timp de șase luni.

Ardei conservați în oțet pentru iarnă

Curăță ardeii și pune-i într-un lighean. Toarnă peste ei oțet cu sare, lichid realizat dintr-un litru de oțet și o lingură de sare specială pentru murături. Dacă vrei, poți adăuga și o linguriță sau două de zahăr. Ai grijă să pui, însă, oțet în fiecare ardei.

Acoperă ardeii și lasă-i așa peste noapte. Amestecă, din când în când ardeii, pentru a fi complet acoperiți cu oțet. Ține cont că la zece kilograme de ardei ai nevoie de trei-patru litri de oțet.

Așează ardeii unul peste altul și pune-i în borcane. Adaugă și fâșii de hrean și tulpini de țelină, după care toarnă oțetul în care au stat ardeiii. Pune capacele la borcane și depozitează-le în cămară. Nu este nevoie să sterilizezi borcanele , deoarece rezistă foarte bine chiar și doi ani.

Înainte să îi folosești pentru umplut, pune ardeii în apă rece, pentru a scăpa de gustul de oțet.

Ardei pentru iarnă în saramură

Urmează pașii obișnuiți: curăță ardeii, opărește-i în apă cu sare și lasă-i la scurs. Apoi, așează-i în borcane, adaugă fâșii de hrean și tulpini de țelină printre ei și adaugă apă cu sare.

Saramura se realizează dintr-o lingură de sare și un litru de apă. Pune capacul și sterilizează în bain marie timp de jumătate de oră (din momentul în care apa dă în clocot). Acoperă totul cu șervelețe groase și lasă până a doua zi.

Înainte de a folosi ardeii pentru umplut, pune-i la desărat în apă rece. Ardeii astfel conservați rezistă și doi ani.

ardei grași cu sare la borcan pentru iarnă
Urmează pașii obișnuiți: curăță ardeii, opărește-i în apă cu sare și lasă-i la scurs. Apoi, așează-i în borcane, adaugă fâșii de hrean și tulpini de țelină printre ei și adaugă apă cu sare.

Rețete inspirate de Gina Bradea.

Adauga un comentariu