Prima pagină » Culinar » Ardei iuți la oțet. Conserva care stimulează circulația sângelui

Ardei iuți la oțet. Conserva care stimulează circulația sângelui

17 oct. 2022, 15:06,
BZI.ro, în Culinar

Ardei iuți la oțet nu este un fel de mâncare pentru toată lumea. Această conservă este potrivită pentru cei care caută senzații tari. Cu fiecare mușcătură din ardei vei începi să înțelegi gustul și picanteria aromei. Acesta va înveseli orice fel de mâncare cu efectul său. Ardeii fac ca și alimentele obișnuite să strălucească având un gust diferit.

În timpul iernii, va fi o încântare să vă bucurați de această masă delicioasă. Mâncarea picantă poate fi o adevărată salvare pentru stomacul bolnav. Astfel, pe lângă conservele din roșii, castraveți, gemuri, compoturi, este bine să stochez ardei iuți, pe care apoi să-i pui în aproape toate mâncărurile. Aceștia sunt extrem de potriviți în ciorbe, cotlete, mâncăruri din carne și salate.

mai multe borcane cu ardei iuti in otet

O conservă de ardei iute la oțet ameliorează durerile la nivelul articulațiilor și oaselor

Ardei iuți la oțet. Cea mai simplă rețetă

Pentru a pregăti această conservă vei avea nevoie de trei ingrediente. Astfel va fi necesar să folosești ardei iute în cantitate de 300 g și zahăr aproximativ 100 g. De asemenea, nu uita și de oțet, astfel folosește-l pe cel de 6% în cantitate de 100 g. Pentru a pregăti deliciul veți avea nevoie de mănuși, o cratiță și un borcan. Astfel, din moment ce ai pregătite toate ustensilele și ingredientele necesare poți trece la pașii pentru pregătirea conservei pentru iarnă.

Întâi de a face siropul, ardeii iuți se spală și se taie în bucăți mici. Asigurați-vă că faceți acest lucru cu mănuși. Arsura provocată de ardeii iuți durează 24 de ore și senzațiile sunt extrem de accentuate. Astfel, aceștia ard atât de rău încât nici cremele și nici apa rece nu o te salveze de la durere.

ardei iuti in otet

Pentru a pregăti siropul se toarnă zahărul într-o cratiță, se pune și oțetul

Tăiați coada ardeilor, dar nu scoateți semințele. Dacă doriți să folosiți ardei întregi, încercați să alegeți borcane înalte, astfel încât să-i puteți pune în poziție verticală fără să-i tăiați. Încercați să stivuiți ardeii strâns împreună, astfel încât să existe cât mai puțin spațiu gol în borcane.

Secretele pentru a pregăti siropul din zahăr pentru conservă

Pentru a pregăti siropul se toarnă zahărul într-o cratiță, se pune și oțetul. Ingredientele se țin pe foc până când zahărul s-a dizolvat. Puneți ardeii într-o formă potrivită și turnați siropul peste. Se amestecă și se lasă la marinat.

Folosiți un cuțit pentru a vă ajuta să aranjați toți ardeii astfel încât tot aerul să iasă din borcane și zahărul să se îmbibe complet în oțet.

ardei iuti in otet

Întâi de a face siropul, ardeii iuți se spală și se taie în bucăți mici

Puteți face această rețetă și în alt mod. Pur și simplu se pudrează bucățile de piper cu zahăr și se toarnă oțetul, amestecând din când în când. Da, va dura mai mult timp pentru ca zahărul să se dizolve, dar nu va afecta gustul.

Foarte multă lume pregătește conserva deoarece această legumă are un gust înțepător. Ardeiul iute se mândrește cu un conținut ridicat de vitamina C. Leguma este, de asemenea, bogată în alte substanțe nutritive care vă ajută să faceți față stresului. Mai mult decât atât, acesta ameliorează simptomele astmului și durerile de orice fel. Chiar și medicii spun că ardeiul iute contribuie la îmbunătățirea apetitului și a metabolismului.

O conservă de ardei iute la oțet ameliorează durerile la nivelul articulațiilor și oaselor, contribuie la prevenirea insomniei și stimulează circulația sângelui. Datorită efectului său asupra circulației sângelui, acesta contribuie la stoparea dezvoltării aterosclerozei.

un borcan cu ardei iuti in otet

În timpul iernii, va fi o încântare să vă bucurați de această masă delicioasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *