Vă prezentăm o minunată rețetă de ardei umpluți cu brânză, originară de pe insulele grecești. Alăturarea dintre brânza feta tradițională și ardeii dulci și aromați, creează o combinație extraordinară de gusturi intense, din care nu te vei mai putea opri din mâncat. Ingredientul principal al acestei rețete este brânza feta tradițională, de bună calitate.
Rețetă de ardei umpluți cu brânză feta
Pentru a aduce adevărata aromă mediteraneană în acest preparat de ardei umpluți cu brânză feta, asigură-te că îl garnisești cu usturoi proaspăt pisat, pătrunjel și ulei de măsline de bună calitate. De asemenea, poți adăuga, opțional, și puțin ardei iute tocat pentru o notă picantă suplimentară, dacă preferi.
Această rețetă de ardei umpluți cu brânză feta este de obicei ideală pentru lunile de vară, deoarece textura sa ușoară merge de minune ca masă rapidă sub soarele fierbinte al insulelor grecești. Cu toate acestea, cu siguranță vei dori să te bucuri de acest aperitiv pe tot parcursul anului, însoțit de un pahar bun de vin alb sec și să te lași transportat pe plajă, în destinația ta preferată de vacanță! Și nu uita să servești ardeii cu niște pite calde, o salată grecească delicioasă și de ce nu, cu niște souvlaki de pui dacă îți dorești o masă mai consistentă.
De obicei, se folosesc ardei lungi, precum cei de tip Romano, care au o formă potrivită pentru umplere. Feta este o brânză grecească tradițională cu o textură care se topește în gură și are un gust proaspăt și sărat în același timp.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru această rețetă tradițională grecească vei avea nevoie de 12-14 ardei verzi și roșii (optează pentru cel mai dulce soi pe care îl găsești), 100 g brânză feta, zdrobită cu o furculiță (115 g), 50 g cașcaval kefalotyri sau orice brânză tare, rasă (60 g), 1 roșie mică, curățată de coajă și semințe, 1 ceapă roșie, 2 căței de usturoi, 2 linguri pătrunjel tocat, 2 linguri de ulei de măsline pentru umplutură, 1 cană de ulei de măsline, piper proaspăt măcinat și 1 ardei iute, tocat (opțional).
Într-un vas cu apă clocotită și sărată, adaugă ardeii și lasă-i timp de 5 minute, până se înmoaie. Așează ardeii pe șervețele de hârtie pentru a se usca și apoi taie-le partea superioară, împreună cu codițele și semințele (vei avea nevoie de ele mai târziu).
Acum este momentul să pregătești umplutura. Într-un procesor de alimente, adaugă 2 linguri de ulei de măsline, usturoiul și ceapa și amestecă. Adaugă într-un bol mare, împreună cu pătrunjelul tocat, roșia tocată, brânza feta, kefalotyri și amestecă cu o furculiță, până când ingredientele se combină. Ajută-te de o linguriță pentru a umple ardeii cu această pastă, iar apoi așează-i într-o tavă de cuptor unsă și folosește o pensulă de bucătărie pentru a-i unge cu ulei de măsline. Așază codițele înapoi pe ardei, astfel încât brânza să nu curgă atunci când se topește. Coace ardeii umpluți cu brânză în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius timp de jumătate de oră sau până când culoarea ardeilor se intensifică ușor iar amestecul de brânză începe să se topească.