Local

Arestări pe linie în dosarul Heroina! (Exclusiv)

Publicat: 26 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arestări pe linie în dosarul Heroina Exclusiv

Tribunalul Iași admite propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă 30 de zile a a inculpaților Marinescu Mitică, Ioniţă Doiniţa, Marinescu Robert, Sebastian Zamfira-Florentina, Costache Florentin, Pulbere Oprea, Sticlan Niculae, Ștefan Andrei, Bălteanu Mihai și Gațu Silviu-Dumitru. Propunerea a fost formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi.

Traficanţi de heroină prinşi la Iaşi! Au fost şapte percheziţii domiciliare

În urmă a mai multor percheziţii domiciliare făcute cu ajutorul Antidrog Iaşi, s-a realizat destructurarea uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de heroină din România. La Iaşi au fost făcute şapte percheziţii domiciliare. Mascaţii au descins şi la casa lui Gruia Todica, unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi locali.

„În fapt, s-a reţinut că, la începutului anului 2018, pe raza municipiului Iași, s-a constatat o creștere a traficului de droguri de mare risc, respectiv heroină. În urma administrării probatoriului a rezultat faptul că mai multe persoane din municipiul Iași, începând cu luna aprilie 2018, s-au aprovizionat cu droguri de mare risc – heroină din cartierul Ferentari, municipiul București, droguri pe care mai apoi le transportau în municipiul Iași și le dețineau atât în vederea consumului propriu cât și în vederea comercializării către o clientelă tot mai vastă de consumatori de asemenea substanțe care în timp au devenit dependenți.”, potrivit sursei citate.

Tot mai mulți tineri de pe raza municipiului Iași, atât pentru a-și susține dependența cât și din considerente de ordin financiar, sesizând totodată posibilitățile obținerii unor câștiguri materiale ilicite substanțiale într-un timp cât mai scurt, au luat hotărârea de a se deplasa în municipiul București, cartierul Ferentari și nu numai, de unde să procure personal heroină de la dealerii de asemenea substanțe, fără a se cunoaște cu aceștia în mod direct sau prin intermediari.

Gruparea este una dintre cele mai mari din România! Cum acţionau traficanţii

Potrivit anchetatorilor, reţeaua era una dintre cele mai mari din România. Heroina era vândută sau consumată de interlopi. Se pare că cei din Iaşi se aprovizionau din Bucureşti.

De la începutul lunii ianuarie 2019, din ce în ce mai mulți tineri din judeţul Iaşi s-au deplasat periodic în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, la intervale relativ scurte de timp de ordinul a 3-4 zile sau săptămânal, pentru a-şi procura acest tip de drog – heroină, de la un număr de 3 suspecţi.

În ceea ce priveşte dealerii de heroină din cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, unul dintre suspecţi era cel care superviza activitatea infracţională a surorilor sale, cât şi a altor persoane implicate alături de acestea în activităţile de trafic de heroină.

„Astfel, pentru a obține un profit considerabil din comercializarea drogurilor de risc și pentru a avea un control asupra cantităților vândute și a sumelor de bani obținute, în cursul lunii iulie 2019 suspectul împreună cu alte două persoane au constituit o grupare infracțională organizată, în care acesta avea rolul de lider.

Gruparea a fost alcătuită, în principal, pe criterii familiale, dar au fost acceptate și persoane care nu făceau parte din familia „lărgită”, și anume persoane care aveau permise de conducere și efectuau servicii de taximetrie. Acceptarea acestor persoane a avut rolul de a nu crea suspiciuni cu privire la deplasările efectuate în scopul preluării/acceptării unor cantități de heroină.

Adauga un comentariu