International

Argentina a solicitat NATO să devină unul dintre „partenerii globali” ai alianței militare

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Argentina a solicitat NATO să devină unul dintre partenerii globali ai alianței militare
Argentina a solicitat NATO să devină unul dintre „partenerii globali" ai alianței militare

Argentina a solicitat NATO să devină unul dintre „partenerii globali” ai alianței militare, a declarat joi ministrul apărării, Luis Petri, în condiţiile în care guvernul de la Buenos Aires urmărește să-şi consolideze legăturile cu SUA și Uniunea Europeană, nootează Reuters, potrivit Rador Radio România.

Guvernul argentinian a anunțat marți că va cumpăra 24 de avioane de luptă F-16 fabricate în SUA din Danemarca, un acord susținut de administraţia de la Washington.

Argentina a solicitat NATO să devină unul dintre „partenerii globali” ai alianței militare

Petri s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană și i-a transmis o scrisoare prin care exprimă interesul Argentinei de a deveni partener, a scris ministrul pe platforma de mesagerie X.

Potrivit NATO, partenerii globali cooperează cu membrii Alianței, de exemplu, prin partajarea de informații și participarea la operațiuni militare. Actualii parteneri globali ai NATO sunt Australia, Columbia, Irak, Japonia, Coreea de Sud, Mongolia, Noua Zeelandă și Pakistan.

Ce este Sudul Global

Sudul global este un termen utilizat în studiile postcoloniale și transnaționale, care poate face referire atât la lumea a treia, cât și la ansamblul țărilor în curs de dezvoltare. De asemenea, poate include și regiunile mai sărace (în general, cele din sud) ale țărilor bogate (din nord). Sudul global este un termen care extinde conceptul de țară în curs de dezvoltare. De obicei, se referă la toate acele țări care au o istorie interconectată de colonialism, neocolonialism și o structură socială și economică cu mari inegalități în nivelul de trai, speranța de viață sau accesul la resurse.
În ultimele decenii Rusia și China și-a concentrat atenția asupra acestor regiuni constitund BRICS, o contrapondere la organsimele occidentale

Comentarii
  • argentinienii au ales un apucat, un anarho-libertarian care habar n-are de economie si-l doare-n pix de oameni. nu cred ca apuca finalul de mandat.

Adauga un comentariu