Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie se deplasează cu stil şi cu viteză. Poliţiştii i-au oprit maşina în trafic când circula cu 235 km la oră

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie se deplasează cu stil şi cu viteză. Poliţiştii i-au oprit maşina în trafic când circula cu 235 km la oră
Arhiepiscopul Tomisului, incident cu poliţiştii pe Autostrada Soarelui

Poliţiştii rutieri de pe Autostrada Soarelui au avut onoarea de a-l trage pe dreapta pe nimeni altul decât Arhiepiscopul Tomisului. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când au văzut că în Mercedesul ce circula cu 235 km la oră, în dreapta şoferului, se afla ÎPS Teodosie. Cu toate acestea, oamenii legii i-au luat permisul conducătorului auto.

Arhiepiscopul Tomisului
În momentul în care a fost oprită maşina, poliţiştii au constatat că în dreapta şoferului se afla nimeni altul decât Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, incident cu poliţiştii rutieri pe Autostrada Soarelui

Arhiepiscopul Tomisului s-a aflat într-o ipostază stânjenitoare în fata poliţiştilor rutieri. De data aceasta, incidentul s-a produs pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers către Constantă, atunci când un autoturism marca Mercedes cu număr de Suceava a fost înregistrat de radar rulând cu viteza de 235 de kilometri la oră.

În momentul în care a fost oprită maşina, poliţiştii au constatat că în dreapta şoferului se afla nimeni altul decât Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Autostrada A2, au depistat în ziua de miercuri, 3 august, în jurul orei 15.50, pe sensul de mers Bucuresti-Constanta, au depistat la km 139, un bărbat, de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, având o viteză de 235 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere pentru 120 de zile.

Conform surselor media, şoferul Arhiepiscopului Tomisului se numeşte Mihăiţă Sadâca.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei

Pedeapsa cu 2 ani de închisoare pentru cei ce aduc numele Bisericii în glumițe

Într-un alt șir de idei, amintim că zilele trecute, a ieșit la iveală noua iniţiativă pornită în Polonia ce precizează că cei care fac glume despre Biserică riscă până la 2 ani de închisoare. În acest context, și arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a comentat această inițiativă. Ministrul justiției din Polonia a afirmat că demersul său de a proteja Biserica de glumele nesărate este unul extrem de necesar, pentru că, argumentează oficialul, o bună parte a societății manifestă, ”un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”.

Această inițiativă de a fi pedepsiți cei care fac glume despre Biserică a reușit să strângă deja peste 100.000 de semnături și ar putea fi supusă la vot în Parlament. Totodată, luna trecută, o femeie din Polonia a fost amendată cu 420 de euro pentru că a aruncat cu ouă în poarta unei biserici. Incidentul s-a întâmplat în timpul unui protest față de interzicerea avortului.

Privind această situație, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a comentat la rândul său această propunere care vine din Polonia.

”Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși. Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși, necredincioși.

De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs?

Cred că oarecum se justifică toate acestea. Vor face ce vor considera, însă se justifică oarecum această atitudine agresivă. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită.

Dacă Ministerul Justiției, ca și în Polonia, ar lua această atitudine, noi nu vom solicita. Noi, ortodocșii, suntem foarte toleranți și întoarcem și obrazul celălalt, dar când se întrece măsura, iată, este bine să se oprească această avalanșă a râului, a ironiei, a batjocurei. Să fie oprite, că trebuie să trăim într-o atmosferă de armonie și de familie, nu de dușmănie și de batjocură”, a declarat ÎPS Teodosie.

Cu toate acestea, miercuri, 3 august,  Arhiepiscopul Tomisului a produs un șoc unu echipaj de polițiști rutieri, când l-au găsit în dreapta șoferului pe care tocmai îl opriseră pentru că circula pe Autostrada Soarelui cu 235 km/h.

Arhiepiscopul Tomisului
Șoferul Arhiepiscopului Tomisului se numeşte Mihăiţă Sadâca
Comentarii
Adauga un comentariu