Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va oficia slujba de la adresa de carantinare

Publicat: 24 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie va oficia slujba de la adresa de carantinare
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat, marţi, 25 ianuarie 2022, faptul că Înaltpreasfinţitul Teodosie că va contesta la o instanţă din Bucureşti măsura de caratinare și amenzile la o instanță din Constanța

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-COVID.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie va oficia, marți, Sfânta Liturghie de la adresa aleasă de carantinare.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, anunță Arhiepiscopia.

Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.

Arhiepiscopul Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie, a doua pentru că a fost în stradă, deși trebuie să stea în carantină, iar a treia pentru că a participat la un eveniment, deși pe numele său era instituită măsura carantinării la domiciliu.

ÎPS Teodosie consideră că amenzile primite luni sunt ilegale și spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancțiuni vor fi contestate.

Decizia de plasare în carantină a ÎPS Teodosie a fost luată de DSP București săptămâna trecută, în data de 20 de ianuarie, atunci când înaltul prelat a revenit din străinătate cu un avion, pe aeroportul Otopeni. Informațiile  arată că i s-a comunicat cel puțin verbal decizia de plasare în carantină, având în vedere că nu avea un test COVID negativ și nici nu avea un certificat care să ateste parcurgerea unei schimbe complete de vaccinare.

ÎPS Teodosie, amendat de 3 ori de Poliția Constanța

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pe ziua de luni, în cuantum de 3.000 de lei, după ce a fost găsit pe stradă, deși era obligat să stea în carantină, potrivit Mediafax.

„Luni, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Poliția Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj, luni, 24 ianuarie, cu privire la amenzile pe care le-ar fi primit ÎPS Teodosie

„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ianuarie 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate”, a transmis, luni după-amiază, biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

„E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a conchis Arhiepiscopia Tomisului.

Adauga un comentariu